Totem

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Totem

Postby jdog on Sat Nov 15, 2008 8:56 pm

For some reason Totem is no longer working when I try to open a wma. "failed to connect stream"
I am using Elyssa 64. It was working, but now no. Any Ideas ?
jdog
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Sat Sep 27, 2008 9:25 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Totem

Postby Husse on Thu Nov 20, 2008 8:26 am

More info needed to solve this
We need the entire and exact error message and it can't hurt to know the hardware, run lspci in a terminal for that
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19714
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Totem

Postby jdog on Thu Nov 20, 2008 6:40 pm

After messing around a bit, I found that if go into sound preferences and change from ALSA to OSS the problem is solved.

In messing around, I must have removed an important something. I no longer have sound in Firefox 3 or Opera .

Can you help me there ?
jdog
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Sat Sep 27, 2008 9:25 pm

Re: Totem

Postby Husse on Thu Nov 20, 2008 7:44 pm

Well - FF and Opera might need alsa
I found this somewhere
First, I had to install the package:

apt-get install alsa-oss


Next, a change to Firefox's configuration to tell it to use said interface:

cd /etc/firefox
edit 'firefoxrc' and change
FIREFOX_DSP="none"
to
FIREFOX_DSP="aoss"


Stop and restart Firefox.
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19714
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests