mplayer error

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

mplayer error

Postby mikeon11 on Sun Dec 03, 2006 1:26 pm

i am having problem getting mplayer to play anything. i have tried web video {cnn.com} and local avi and wmv without success. movie player and vlc do play these local video files but not mplayer.

i will post screenshot of error message i recieved soon
mikeon11
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Sun Nov 19, 2006 3:38 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby jonpackard on Mon Dec 04, 2006 7:42 am

I am having problems with MPlayer as well. I have to go Preferences -> Video -> Select "xv" to play video files. I had to do it a couple of times before it became the default every time I used MPlayer. Once I select "xv" it works fine.
User avatar
jonpackard
Level 1
Level 1
 
Posts: 44
Joined: Mon Nov 27, 2006 5:44 pm
Location: Bradenton, FL, USA

Postby mikeon11 on Mon Dec 04, 2006 4:01 pm

jonpackard wrote:I am having problems with MPlayer as well. I have to go Preferences -> Video -> Select "xv" to play video files. I had to do it a couple of times before it became the default every time I used MPlayer. Once I select "xv" it works fine.


you are more than right, video started playing after i made the switch. i still miss audio though, but i'm going to install some mp3 decoders through synaptic and see what happens next.

thanks very much
mikeon11
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Sun Nov 19, 2006 3:38 am

Postby mike-kayaker on Fri Dec 15, 2006 12:44 am

Had the same problem,All sorted cheers,
Mike :)
mike-kayaker
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Thu Dec 14, 2006 11:21 pm


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests