No sound when mint 6 installed

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help

No sound when mint 6 installed

Postby angelosbg on Sun Jan 11, 2009 11:10 am

I have installed linux mint for the first time.
I use the on-board sound card.
My M/B is P5 ASUS P5GD2 DELUXE (i915, s775)

Does anyone know what could I do to solve it?
You understand that it's too important for me.
angelosbg
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Jan 11, 2009 10:40 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No sound when mint 6 installed

Postby Husse on Sun Jan 11, 2009 2:43 pm

If it is ICH8 or perhaps most ICH this may be a solution
viewtopic.php?f=48&t=17801&p=107982&hilit=ich8+alsa#p107982
Of course you should use model=asus instead of model=acer
Please always include the output of lspci for hardware related questions
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: No sound when mint 6 installed

Postby angelosbg on Mon Jan 12, 2009 7:59 am

From asoundconf list I take Intel


From lspci I have :


00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82915G/P/GV/GL/PL/910GL Memory Controller Hub (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82915G/P/GV/GL/PL/910GL PCI Express Root Port (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev d3)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FB/FR (ICH6/ICH6R) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801FR/FRW (ICH6R/ICH6RW) SATA Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Controller (rev 03)
01:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88W8310 and 88W8000G [Libertas] 802.11g client chipset (rev 07)
01:03.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
01:04.0 Mass storage controller: Integrated Technology Express, Inc. IT/ITE8212 Dual channel ATA RAID controller (rev 13)
01:05.0 RAID bus controller: Silicon Image, Inc. SiI 3114 [SATALink/SATARaid] Serial ATA Controller (rev 02)
02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 15)
04:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV410 [Radeon X700 Pro (PCIE)]
04:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV410 [Radeon X700 Pro (PCIE)] (Secondary)




Do you have any suggestions?
angelosbg
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Jan 11, 2009 10:40 am

Re: No sound when mint 6 installed

Postby Husse on Mon Jan 12, 2009 8:42 am

Try the one in the link I gave you
viewtopic.php?f=48&t=17801&p=107982&hilit=ich8+alsa#p107982
and model=asus
At the bottom of that post is a link to the big sound troubleshooter in the Ubuntu forums
But of course check all your settings for sound - double click the volume applet next to the clock and check in Preferences that you have enough tracks visible and not muted
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests