Video playback & Flash problems

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Video playback & Flash problems

Postby terrorblader on Mon Jul 20, 2009 7:21 am

Hy!I notice some problems with video playback , like the image is "broken" in the middle sometimes (wich did not happen in windows 7 and vista) on my laptop (the one in the sig).
Also there are some flash problems wich I noticed last night.I wanted to see a trailer for Transformers and entered http://www.transformersmovie.com/ . The website ran really slow and choppy.I removed adobe-flash-plugin and installed flashplugin-nonfree and still the same thing happens.I don't think that the hardware is really a problem , I played Age Of Empires 3 with this lappy.

One more thing : I am not sure if the refresh rate for the screen was set to 60 Hz on Windows as well and I could not find any documentation specifying the optimal refresh rate for 1280x800.

Thanks in advance!
terrorblader
Level 3
Level 3
 
Posts: 115
Joined: Fri Oct 24, 2008 4:08 pm
Location: Romania

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Video playback & Flash problems

Postby lagagnon on Mon Jul 20, 2009 10:23 am

You probably do not have the correct video driver loaded. Did you go to Control Centre, Hardware, Hardware Drivers? Is there anything recommend there. If not run this command: "inxi -G". That will tell you what video card you have and you can then post that information back here.
User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
 
Posts: 1888
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...

Re: Video playback & Flash problems

Postby terrorblader on Mon Jul 20, 2009 10:43 am

Ok, output of the command is :
Code: Select all
terror@Aspire5720Z ~ $ inxi -G
Graphics:  Card Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller X.Org 1.5.2 Res 1280x800@59.9hz

In hardware drivers all it shows is support of atheros wlan , wich is not in use (I got it working with ndiswrapper).
Also , I am pretty sure I have drivers installed cuz I have 3D acceleration (compiz is enabled , cube is on etc.).
terrorblader
Level 3
Level 3
 
Posts: 115
Joined: Fri Oct 24, 2008 4:08 pm
Location: Romania


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests