5.1 surround 5.1 not working solved

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

5.1 surround 5.1 not working solved

Postby pawpaw on Sat Feb 16, 2008 12:03 pm

im using amarok to play music i can go into settings and click on 5.1 surround click apply and it doesnt work am i missing something that needs to go with it to work my audio card is built into motherboard and is realtrek ac97
User avatar
pawpaw
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Fri Feb 08, 2008 2:12 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: 5.1 surround 5.1 not working

Postby Husse on Sat Feb 16, 2008 4:52 pm

Please post the output of
Code: Select all
lspci | grep -i audio

I think this may really be intel hda
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: 5.1 surround 5.1 not working

Postby pawpaw on Sat Feb 16, 2008 7:43 pm

the code didnt work husse and got my sound card wrong just changed mother board and it is nvidia this is what came up in konsole when i ran the code you give me


pawpaw@pawpaw-desktop:~$ lspci | grep -i audio
00:04.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio Controller (rev a2
User avatar
pawpaw
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Fri Feb 08, 2008 2:12 pm

Re: 5.1 surround 5.1 not working

Postby Husse on Sun Feb 17, 2008 9:40 am

I have the exact same nvidia sound and it works fine with 2.1, but I'm simply not sure if it works with 5.1
And you have to use some other output connector than the simple stereo phone (there probably is one but I can't remember what they are called, with coax or fibre)
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: 5.1 surround 5.1 not working (SOLVED)

Postby pawpaw on Tue Feb 19, 2008 8:34 pm

im using kmix on 4.0 beta had trouble getting 5.1 surround working found thati had to set in amarok under settings (engine) to 5.1 and then in kMix i had to click on the tab Switches and then click Duplicate Front to get it to work
User avatar
pawpaw
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Fri Feb 08, 2008 2:12 pm


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests