rocksmith cable can't be recognized

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

rocksmith cable can't be recognized

Postby accessdennied on Sun Oct 20, 2013 11:53 pm

so im a musician and use my cpu to record. i want a higher quality sound and could not get it with a 1/8th inch head phone jack ( + i dont have a cable for that any more). My rocksmith cable worked when i had windows so i know its possible. Can u guys help? ( i want to get it to work btw)


Code: Select all
accessdennied@augmentation ~ $ inxi -Fx
System:    Host: augmentation Kernel: 3.8.0-19-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.7.3)
           Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 15 Olivia
Machine:   System: Sony product: VPCEH14FM version: C105FB39
           Mobo: Sony model: VAIO Bios: INSYDE version: R0180Z9 date: 04/28/2011
CPU:       Dual core Intel Core i3-2310M CPU (-HT-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 8381.52
           Clock Speeds: 1: 800.00 MHz 2: 800.00 MHz 3: 800.00 MHz 4: 800.00 MHz
Graphics:  Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.Org: 1.13.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@59.6hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile GLX Version: 3.0 Mesa 9.1.4 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card: Intel 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.2x-130606-v5.18
Network:   Card-1: Intel Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 driver: iwlwifi ver: in-tree: bus-ID: 07:00.0
           Card-2: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller
           driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: 2000 bus-ID: 13:00.0
Drives:    HDD Total Size: 320.1GB (32.0% used) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD3200BEVT size: 320.1GB
Partition: ID: / size: 291G used: 96G (35%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 2.95GB used: 0.04GB (1%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 48.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 191 Uptime: 4:34 Memory: 1636.5/5917.6MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.7.3 Client: Shell inxi: 1.8.4
accessdennied@augmentation ~ $
accessdennied
Level 1
Level 1
 
Posts: 21
Joined: Wed Jul 17, 2013 8:42 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: rocksmith cable can't be recognized

Postby catweazel on Mon Oct 21, 2013 2:34 am

According to this fellow, it just works.

A google search may be helpful.
Mint Testing Team & Mint Donor #3606
KDE 4.12.0, custom preemptive kernel 3.12.5,
Intel i7 4770K @ 4.7GHz, 16GB 2666MHz XMP,
4 Samsung 840 PRO 512GB SSDs in RAID0,
6TB HW RAID10, dual 24" Acer X243H,
Gigabyte nVidia GTX 680 Super Overclock
User avatar
catweazel
Level 7
Level 7
 
Posts: 1656
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: capivara, Google Adsense [Bot] and 23 guests