Left sound channel only after reboot

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Left sound channel only after reboot

Postby jeffemmert on Tue May 06, 2008 7:18 pm

I have a Gateway 600ygr laptop with a P4@1.4, 1mb ram, scsi1 running XP Pro, scsi2 running Darnya Linux Mint. It has an ESS Allegro 1988 sound card (aka Maestro). When I run Darnya from the live CD, the sound comes from both speakers, but if I ever need to reboot, the right speaker will never work again. This also happens in Mandriva Spring, Ubuntu 7.10, Kubuntu 8.04 and Fedora. If I reboot in XP Pro, both speakers work every time. Sadly, I don't know how to write my own drivers and "compile" is a new word for me. I've been installing a different OS twice a week, hoping to find a version that worked reliably. Ideas?
jeffemmert
 

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Left sound channel only after reboot

Postby Husse on Thu May 08, 2008 5:50 am

You forgot to tell us if it is the main or the KDE edition
Please post the result of lspci (in a gnome terminal you right click to copy)
Paste it in a Code box to make it less bulky
I don't recognize the sound card so I want to see more details
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot], Robynsveil and 9 guests