Alienware AM17xR4 can't enter installer on LM14.1 or Ubuntu

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Alienware AM17xR4 can't enter installer on LM14.1 or Ubuntu

Postby dragon-dragon_dragon on Sun Feb 10, 2013 6:28 pm

I'm testing out a new Alienware PC, and it can't enter the installer for Ubuntu 12.10 32bit nor LM14.1 32bit from the DVD media.

Specs:
Intel Core i7-3610QM Processor
2GB AMD Radeon HD 7970M Graphics

I select "Start Linux Mint" from the boot menu and it outputs (over and over):

udevd[143]: timeout: killing '/sbin/modprobe -bv pci:v00008086d00000166sv00001028sd00000551bc03sc00i00' [259]


And finally when it gives up, it outputs one last line:

udevadm settle - timeout of 120 seconds reached, the event queue contains:
/sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0 (1204)


Ubuntu will install version 12.04. I just checked LM13 and it seems to boot fine.

I thought I'd post here before lodging bug reports. Work arounds appreciated! =)

Also, this is kinda freaky, that this laptop (which may be somewhat popular) will give any users attempting to test out the latest linux distros a negative experience that they may not know how to cope with. How do these kinds of compatibility issues usually get resolved? Do the GPU ppl need to change their firmware before shipping more out? Or do the linux ppl tend to do 14.2 when they catch enough of the problems that these vendors keep creating?
dragon-dragon_dragon
Level 2
Level 2
 
Posts: 64
Joined: Tue Sep 11, 2012 11:09 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: m_p_w and 21 guests