mint14 - Mate problem installing motherboard GA-A55M-DS2

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

mint14 - Mate problem installing motherboard GA-A55M-DS2

Postby crcanassr on Sun Mar 03, 2013 8:00 pm

I have been trying to install a Linux distribution on a computer with the Gigabyte GA-A55M-DS2 and Linux installation screens do not show (blank screen). I have had this problem with Ubuntu, SuSE and now Mint-14 Mate. The only one that did not have problems was CentOS (which I do not like). The initial screens (logo, etc.) are fine, it is when you reach the first installation screen when the display goes blank.

Any ideas?

Thanks.
crcanassr
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 03, 2013 7:33 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: mint14 - Mate problem installing motherboard GA-A55M-DS2

Postby viking777 on Mon Mar 04, 2013 5:38 am

That motherboard has the infamous Gigabyte Hybrid efi firmware making installation of Linux extremely difficult. Our resident Uefi expert - srs5694 - has written a lot about this bios I suggest looking through all his posts on the topic search.php?keywords=hybrid+bios&terms=all&author=srs5694&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Search He has also got entire websites about the probelm. Perhaps you would also like to add your experience to this thread: viewtopic.php?f=49&t=127071 it is designed to help others not fall into the same trap that you have.
Fujitsu Lifebook AH532. Intel i5 processor, 6Gb ram, Intel HD3000 graphics, Intel Audio/wifi. Realtek RTL8111/8168B Ethernet.Lubuntu 13.10,Ubuntu12.10 (Unity), Mint16 (Cinnamon), Manjaro (Xfce).
Image
User avatar
viking777
Level 14
Level 14
 
Posts: 5153
Joined: Mon Dec 01, 2008 11:21 am


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: glbgeek, txba516 and 9 guests