Resolved- No sound after suspend with mint 14

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Resolved- No sound after suspend with mint 14

Postby iamk2 on Tue Mar 12, 2013 7:00 pm

BRAND new to linux mint

Installed linux mint 14 on my gateway mx6440 laptop.
Since then I have installed 8 other distros.
Want to go back to Mint -its faster and uses less resources. Although i really like zorin also.



Its an AMD64, ati radeon 200 express, SB400 device, 2GB

Have scoured the net and cant find what is causing the sound to stop.

presuspend - click on test speakers and works great
postsuspend - click on test speaker -no sound

Help! Really want too come back to mint 14.

upgrade kernel to 3.7 everything working so far including sound after suspend
iamk2
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sat Mar 09, 2013 3:07 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Resolved- No sound after suspend with mint 14

Postby deltree on Tue Apr 16, 2013 2:34 pm

So, this is what I did to fix it, I ran alsamixer from terminal and saw that Auto-Mute Mode was Enabled :?

I Disabled it and my sound came back right away :D

Solution by bassamie on viewtopic.php?f=90&t=122801
There are 10 types of people in the world, those that understand binary, and those that don't.
User avatar
deltree
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Wed Apr 03, 2013 8:45 pm

Re: Resolved- No sound after suspend with mint 14

Postby ponchopv on Sun Sep 08, 2013 1:20 pm

It worked for me too!

Thanks !!
ponchopv
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri May 03, 2013 8:06 pm

Re: Resolved- No sound after suspend with mint 14

Postby upshutdown on Thu Dec 19, 2013 1:45 pm

Thank you!

This fixed the problem for me too.
Don't understand why it would have a problem turning off mute after suspension...
upshutdown
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 19, 2013 1:39 pm


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests