Wireless WG111T not working

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help

Wireless WG111T not working

Postby manu311 on Wed Apr 03, 2013 2:16 am

Hi,

I'm new to mint (but am using gentoo and debian for years) so I know this is (probably) not mint specific but I'll ask here anyways (since the pc is running mint (14)).
The reason why I'm using mint is I think it's easy to use for newbies and so I installed a 64 bit version on my girlfriends pc (hopefully to erase windows xp someday ^^).

Anyways, since she has to use a wireless connection I need her wireless adapter to work so I tried the following:
1. Installing the debian/ubuntu packages for ar5523 - which worked but gave me a kernel panic after connecting to a network.
2. I tried to find 64 bit windows driver so I could use it with ndiswrapper since 32 bit doesn't work on 64 bit (I even tried that).
3. Since I'm not that bad with kernels I downloaded "-3.8.5-030805-generic_3.8.5-030805.201303281651" from somewhere (I think some-ubuntu-place) which worked fine too.
The reason I did the third try was because the ar5523 got merged in 3.8.x kernels.
So the problem in 3rd is (dmesg):
Code: Select all
[  182.636071] usb 1-4: new high-speed USB device number 4 using ehci-pci
[  182.769537] usb 1-4: New USB device found, idVendor=1385, idProduct=4251
[  182.769544] usb 1-4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[  182.769550] usb 1-4: Product: WG111T
[  182.769555] usb 1-4: Manufacturer: Atheros Communications Inc
[  182.769560] usb 1-4: SerialNumber: 1.0
[  183.039158] usb 1-4: USB disconnect, device number 4
[  183.308067] usb 1-4: new high-speed USB device number 5 using ehci-pci
[  183.440960] usb 1-4: New USB device found, idVendor=1385, idProduct=4250
[  183.440967] usb 1-4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[  183.440973] usb 1-4: Product: WG111T
[  183.440978] usb 1-4: Manufacturer: Atheros Communications Inc
[  183.440983] usb 1-4: SerialNumber: 1.0
[  183.483357] usb 1-4: Unexpected command id: 12
[  185.440262] usb 1-4: timeout waiting for command 01 reply
[  185.440271] usb 1-4: could not initialize adapter
[  185.440459] usb 1-4: RX USB error -2.
[  185.440472] usb 1-4: error -1 when submitting rx urb
[  185.440584] ar5523: probe of 1-4:1.0 failed with error -110


Thinks that may be useful:
uname -r: 3.8.5-030805-generic
lsusb: Bus 001 Device 005: ID 1385:4250 Netgear, Inc WG111T

The Linux Mint is more or less completly clean, nothing "useless" installed or uninstalled.

I hope someone is able to help me :).
manu311
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 03, 2013 2:01 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: gogolink and 13 guests