Wireless.. Again!

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Wireless.. Again!

Postby feinar on Tue Jun 24, 2008 7:25 am

HI
Having trouble with wireless support with Mint LiveCD..

Since it works good with Ubuntu Hardy.. Would'nt it be very possible it will work after installation of Mint?

Like the Mint menu's better than ubuntu...
feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Wireless.. Again!

Postby 67GTA on Wed Jun 25, 2008 4:55 am

We need more info. Mint is not directly based on Ubuntu, so it should be similar, but might be a tad different. Post the output of
Code: Select all
lspci
from a terminal.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
 
Posts: 1301
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: Wireless.. Again!

Postby feinar on Fri Jul 25, 2008 7:56 am

Finds the Network, and after configuration it "connects", but I get no IP... Just 0.0.0.0.

Output of iwconfig:
mint@mint ~ $ iwconfig

lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wmaster0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11g ESSID:""
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:15:E9:A2:FF:96
Tx-Power=27 dBm Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2346 B
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0 Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0
Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Re: Wireless.. Again!

Postby 67GTA on Fri Jul 25, 2008 11:00 am

I need the output of
Code: Select all
lspci
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
 
Posts: 1301
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: Wireless.. Again!

Postby feinar on Tue Jul 29, 2008 5:50 pm

Output of lspci:

00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:08.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP55 Memory Controller (rev a1)
00:09.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP55 LPC Bridge (rev a2)
00:09.1 SMBus: nVidia Corporation MCP55 SMBus (rev a2)
00:09.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP55 Memory Controller (rev a2)
00:0a.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP55 USB Controller (rev a1)
00:0a.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP55 USB Controller (rev a2)
00:0c.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 IDE (rev a1)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2)
00:0d.1 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2)
00:0d.2 IDE interface: nVidia Corporation MCP55 SATA Controller (rev a2)
00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI bridge (rev a2)
00:0e.1 Audio device: nVidia Corporation MCP55 High Definition Audio (rev a2)
00:10.0 Bridge: nVidia Corporation MCP55 Ethernet (rev a2)
00:16.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP55 PCI Express bridge (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 8500 GT (rev a1)
02:0b.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
03:00.0 Mass storage controller: Silicon Image, Inc. SiI 3132 Serial ATA Raid II Controller (rev 01)

Notice that my Mainboard, integrated, Wifi is usb..!
feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Re: Wireless.. Again!

Postby 67GTA on Tue Jul 29, 2008 7:58 pm

In that case, plug it in and post the output of
Code: Select all
lsusb
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
 
Posts: 1301
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: Wireless.. Again!

Postby feinar on Tue Jul 29, 2008 9:36 pm

OK.
Output of lsusb:

mint@mint ~ $ lsusb

Bus 002 Device 009: ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 002 Device 006: ID 0a48:5014 I/O Interconnect
Bus 002 Device 004: ID 1058:0702 Western Digital Technologies, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 003: ID 0b7a:0100 Zeevo, Inc.
Bus 001 Device 009: ID 046d:0a06 Logitech, Inc.
Bus 001 Device 008: ID 046d:c51c Logitech, Inc.
Bus 001 Device 007: ID 03f0:0904 Hewlett-Packard DeskJet 845c
Bus 001 Device 006: ID 041e:4034 Creative Technology, Ltd
Bus 001 Device 005: ID 0a5c:2101 Broadcom Corp.
Bus 001 Device 004: ID 0451:2036 Texas Instruments, Inc. TUSB2036 Hub
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000

Guessing the top one is my wifi...
feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Re: Wireless.. Again!

Postby 67GTA on Tue Jul 29, 2008 11:22 pm

It could be Realtek or Broadcom. What brand/model is it?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
User avatar
67GTA
Level 6
Level 6
 
Posts: 1301
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:49 pm
Location: Kentucky, USA

Re: Wireless.. Again!

Postby feinar on Wed Jul 30, 2008 1:20 am

feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Re: Wireless.. Again!

Postby feinar on Thu Jul 31, 2008 3:30 am

So, how do I get this to work?

It's no problems with this in Ubuntu... Or Mandriva... :?:
feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Re: Wireless.. Again!

Postby feinar on Wed Aug 06, 2008 5:20 pm

Ok.
This message is really sendt from my computer running Mint 5 LiveCD!! And wireless network..


I MADE IT WORK>>!!! Sweeeeet!!!
feinar
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Thu Apr 24, 2008 10:41 am
Location: Norway

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests