My laptop, Elyssa & Compiz......

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

My laptop, Elyssa & Compiz......

Postby ElEdwards on Sat Jul 19, 2008 7:19 pm

My laptop is a Compaq Presario 2170us and with the latest Xorg, I can't get Compiz to run. I was successful in doing this in Fiesty but not in Hardy or Elyssa.

I'm using (and loving) Elyssa and if Compiz won't work, then it is what it is ;)

When I run compiz-check in Terminal, I get this:
Code: Select all
elwood@laptop ~ $ compiz-check

Gathering information about your system...

 Distribution:          Linux Mint
 Desktop environment:   GNOME
 Graphics chip:         ATI Technologies Inc Radeon IGP 330M/340M/350M
 Driver in use:         radeon
 Rendering method:      AIGLX

Checking if it's possible to run Compiz on your system...

 Checking for texture_from_pixmap...               [ OK ]
 Checking for non power of two support...          [ OK ]
 Checking for composite extension...               [ OK ]
 Checking for FBConfig...                          [ OK ]
 Checking for hardware/setup problems...           [ OK ]

elwood@laptop ~ $
....so it seems that it CAN run but since xorg.conf now indicates:
Code: Select all
Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
EndSection
instead of all the entries that were in the same section back in Fiesty, I don't know what to do about it.

I added:
Code: Select all
Section "Extensions"
   Option      "Composite"   "Enable"
EndSection
to the end of xorg.conf but that hasn't made any difference.

Thoughts? Thanks :)
El
ElEdwards
Level 3
Level 3
 
Posts: 116
Joined: Mon Jul 09, 2007 10:58 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: My laptop, Elyssa & Compiz......

Postby Husse on Sun Jul 20, 2008 8:47 am

There is a new X in Elyssa/Hardy with much less in xorg.conf
But here
Code: Select all
    Section "Device"
       Identifier   "Configured Video Device"
    EndSection

the driver is missing - there should be something like
Code: Select all
Driver      "radeon"

This is a rather old video chip so you may be unable to use the ATI driver
Start EnvyNG and let it have a go - it will probably tell you that you need some legacy driver which it can install
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: My laptop, Elyssa & Compiz......

Postby ElEdwards on Sun Jul 20, 2008 9:04 pm

I ran EnvyBG. The automatic mode failed, so I ran it manually. After a lot of activity, the resulting xorg.conf entries were things I've never seen before :)

After rebooting, the display wanted to keep running in 640x480. I played with it some, the restored xorg.conf from a backup so I could get back to 1024x768.

I can't think of anything else to try.

El
ElEdwards
Level 3
Level 3
 
Posts: 116
Joined: Mon Jul 09, 2007 10:58 pm

Re: My laptop, Elyssa & Compiz......

Postby Husse on Mon Jul 21, 2008 6:58 am

I can't think of anything else to try.

I'm sorry to say neither can I
X is different in Elyssa/Hardy than earlier versions and obviously this was "no good" for your card
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests