No sound output after upgrade to Mint 16

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

No sound output after upgrade to Mint 16

Postby 2sondad on Fri Dec 13, 2013 2:25 pm

Hi,

I've been using Mint for a few years and have no issues at all until after upgrading to 16.

I'm running a Dell Latitude 630 and I have checked all the volume settings. Kind of lost now, as I've tried a things with no success.

Any help?

Thanks!
2sondad
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 27, 2013 3:47 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No sound output after upgrade to Mint 16

Postby Flemur on Fri Dec 13, 2013 2:33 pm

Try
$ rm -rf ~/.pulse
$ rm -rf ~/.config/pulse

When that doesn't work, try purging/reinstalling pulse and alsa.
Mint 16/Xfce/fluxbox, Manjaro/fluxbox, LMDE/MATE
User avatar
Flemur
Level 5
Level 5
 
Posts: 604
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm

Re: No sound output after upgrade to Mint 16

Postby 2sondad on Fri Dec 13, 2013 4:37 pm

Thanks, I tried it and still no joy.
2sondad
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 27, 2013 3:47 pm

Re: No sound output after upgrade to Mint 16

Postby 2sondad on Fri Dec 13, 2013 10:54 pm

OK apparently I needed to run apt-get upgrade one more time. I did and now everything works.
2sondad
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 27, 2013 3:47 pm

Re: No sound output after upgrade to Mint 16

Postby world-in-union on Sun Dec 22, 2013 8:29 am

I have a very similar problem, but my very limited knowledge of Mint (or Linux in general) is not sufficient to copy your successful solution. Could you please describe the steps that helped you?

Thank you.
world-in-union
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Dec 22, 2013 8:24 am

Re: No sound output after upgrade to Mint 16

Postby briholt on Wed Jan 08, 2014 10:54 pm

world-in-union wrote:I have a very similar problem, but my very limited knowledge of Mint (or Linux in general) is not sufficient to copy your successful solution. Could you please describe the steps that helped you?

Thank you.


I think he's just saying he ran an update using the comand sudo apt-get update in a terminal window. You can also update using the update manager
briholt
Level 3
Level 3
 
Posts: 124
Joined: Fri Jul 05, 2013 1:38 pm
Location: Seattle


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests