X64 RC1 resolution problem solved

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

X64 RC1 resolution problem solved

Postby alan2273 on Fri Oct 03, 2008 6:15 pm

I am using a 17" LG1720B monitor with an analog connection, the graphics card is a Nvidia 7600Gt.
I cannot get above 800x600, despite editing the xorg.conf file.
Here is the file, what am I missing.

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder58) Thu Jul 17 18:39:00 PDT 2008

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen 0 "Default Screen" 0 0
Inputdevice "Generic Keyboard" "CoreKeyboard"
Inputdevice "Configured Mouse" "CorePointer"
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
Load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
Vendorname "LG Electronics Inc."
Modelname "LG L1720B"
Horizsync 30.0 - 83.0
Vertrefresh 56.0 - 75.0
Gamma 1
modeline "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -hsync -vsync
modeline "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -hsync -vsync
modeline "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -hsync -vsync
modeline "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
modeline "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
modeline "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
modeline "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
modeline "832x624@75" 57.284 832 864 928 1152 624 625 628 667 -hsync -vsync
modeline "1024x768@75" 78.8 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
modeline "1024x768@70" 75.0 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -hsync -vsync
modeline "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -hsync -vsync
modeline "1152x864@75" 108.0 1152 1216 1344 1600 864 865 868 900 +hsync +vsync
modeline "1280x1024@75" 135.0 1280 1296 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
modeline "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
modeline "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
modeline "1280x960@75" 129.86 1280 1368 1504 1728 960 961 964 1002 -hsync +vsync
modeline "1400x1050@60" 122.61 1400 1488 1640 1880 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
modeline "1400x1050@75" 155.85 1400 1496 1648 1896 1050 1051 1054 1096 -hsync +vsync
modeline "1600x1200@65" 175.5 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
modeline "1600x1200@60" 162.0 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
modeline "1792x1344@60" 204.8 1792 1920 2120 2448 1344 1345 1348 1394 -hsync +vsync
EndSection

Section "Monitor"
#
Identifier "monitor1"
Gamma 1
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Boardname "vesa"
Busid "PCI:3:0:0"
Screen 0
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Device"
#
Identifier "device1"
Driver "vesa"
Boardname "vesa"
Busid "PCI:3:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
Monitor "Configured Monitor"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024@75" "1280x960@60" "1152x864@75" "1280x1024@60" "1024x768@60" "1280x960@75" "1024x768@70" "1400x1050@60" "1024x768@75" "1400x1050@75" "832x624@75" "1600x1200@65" "800x600@60" "1600x1200@60" "800x600@75" "1792x1344@60" "800x600@72" "800x600@56" "640x480@75" "640x480@72" "640x480@60"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
#
Identifier "screen1"
Device "device1"
Monitor "monitor1"
Defaultdepth 24
EndSection
User avatar
alan2273
Level 2
Level 2
 
Posts: 80
Joined: Wed Jan 03, 2007 2:36 pm
Location: England

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: X64 RC1 resolution problem

Postby Husse on Sat Oct 04, 2008 1:38 pm

There is something seriously wrong with that xorg.conf
Only one monitor but two Section Device and you are using the "vesa" driver
It should look something like this
Code: Select all
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
   Defaultdepth   24
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Option      "VideoOverlay"   "on"
   Option      "OpenGLOverlay"   "off"
   Driver      "fglrx"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "se"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
  screen "Default Screen"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Extensions"
   Option      "Composite"   "Enable"
EndSection

You may not need Section "Extensions"
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: X64 RC1 resolution problem

Postby alan2273 on Sat Oct 04, 2008 6:12 pm

Thanks for that Husse, I have just edited xorg.conf and everthing is OK now.
I never noticed the duplicated section device. :oops:
User avatar
alan2273
Level 2
Level 2
 
Posts: 80
Joined: Wed Jan 03, 2007 2:36 pm
Location: England


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests