No sound. Mint 6 on a Toshiba Satellite Pro

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

No sound. Mint 6 on a Toshiba Satellite Pro

Postby AndrewCooper on Wed Mar 04, 2009 10:08 pm

I've got a Toshiba Satellite Pro with a Realtek HD Audio sound card. Here's my "lspci".

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82567V Gigabit Network Connection (rev 03)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 3 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
01:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless WiFi Link 5100
05:0b.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev ba)
05:0b.1 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 04)
05:0b.2 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 21)
05:0b.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev ff)
05:0b.4 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 11)
05:0b.5 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 11)

Unless I'm reading something wrong it says I've got an Intel ICH9 audio controller. I've checked everywhere to make sure I don't have anything muted on accident. I've fiddled with every sound setting I can find and nothing has worked thus far. If someone can help me get this to work I will sing your praises from high mountaintops and carve little idols of you made out of soap to put on my mantel.

Thanks,

Andrew
AndrewCooper
Level 1
Level 1
 
Posts: 16
Joined: Thu Jun 26, 2008 11:05 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: No sound. Mint 6 on a Toshiba Satellite Pro

Postby AndrewCooper on Thu Mar 05, 2009 1:29 am

I fixed it by following the instructions here...

http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... 3+no+sound
AndrewCooper
Level 1
Level 1
 
Posts: 16
Joined: Thu Jun 26, 2008 11:05 pm


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 18 guests