How do I mount a camera?

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help

How do I mount a camera?

Postby goldstar1 on Wed Dec 02, 2009 12:11 pm

I have a Samsung telephone with a camera on it. I have a cord that plugs into the camera and a usb port.

Like plugging in a usb stick, it should show up on the desktop where the pictures can be retrieved.

Is there a program that needs to be installed?

I tried f-spot but it cannot detect the camera.
goldstar1
Level 2
Level 2
 
Posts: 70
Joined: Mon Aug 20, 2007 11:32 pm
Location: On the coast of Southern California USA

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: How do I mount a camera?

Postby lagagnon on Wed Dec 02, 2009 12:42 pm

Did you just try clicking the "Computer" icon and seeing if the device is listed there and then open up its directories?
User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
 
Posts: 1888
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...

Re: How do I mount a camera?

Postby goldstar1 on Wed Dec 02, 2009 1:48 pm

Yes and the camera is not there and the camera is turned on
goldstar1
Level 2
Level 2
 
Posts: 70
Joined: Mon Aug 20, 2007 11:32 pm
Location: On the coast of Southern California USA

Re: How do I mount a camera?

Postby Intio on Wed Dec 02, 2009 2:20 pm

I'm assuming you have tried unplugging and re-plugging it back in again? What about different USB sockets? Can you try a different cable? The only time this has happened to me, a reboot is all that was needed.

I was going to suggest that there may be a "USB mode" which the camera needs to be activated - but I suppose you would already have been aware of that. Try resetting the computer and plugging back in again.
Asus Eee 701 Netbook - 2GB OCZ RAM
Debian Edition - Xfce
Intio
Level 3
Level 3
 
Posts: 107
Joined: Tue Dec 01, 2009 2:16 pm

Re: How do I mount a camera?

Postby lagagnon on Wed Dec 02, 2009 3:52 pm

OK then. Open a terminal, type "tail -f /var/log/messages" then plug in your camera and turn it on. Post the new messages you see in the terminal to this thread.
User avatar
lagagnon
Level 7
Level 7
 
Posts: 1888
Joined: Wed Jun 17, 2009 7:38 pm
Location: an island in the Pacific...

Re: How do I mount a camera?

Postby quartus on Wed Dec 02, 2009 5:31 pm

What model do you have anyway? I've got a SGH-F480, wondering if I could use it as a webcam solution as well (5 MP ^^).

Tnx!
HW: Intel Core2Quad Q6600 - Asus P5E-VM SE - 4 GB Kingston DDR2 800 MHz - Caviar GP/1TB SATA III 7200rpm 32 MB cache - Sparkle GeForce 9600GT 512MB
OS: (primary) Debian Lenny / (secondary) Linux Mint Gloria Main
quartus
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Wed Dec 02, 2009 1:27 pm
Location: The Netherlands

Re: How do I mount a camera?

Postby Gee7 on Thu Dec 03, 2009 6:02 pm

Hello
I had the same problem but with a Kodak camera until I installed gThumb Image Viewer from Package Manager (Synaptic) ... I copy photos to my hard drive and also I can delete photos from the camera's memory card with it.

It may not work with your camera but it's worth a try.
Gee7
Level 1
Level 1
 
Posts: 33
Joined: Tue Mar 31, 2009 7:07 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests