no sound toshiba satellite a135-s2276

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read how to get help

no sound toshiba satellite a135-s2276

Postby darklilith on Mon Feb 08, 2010 1:49 pm

hi all, im new to the linux world and in need of some help, i just installed linux mint helena, and cant get sound to work, i already tried the alsa drivers stuff but with no avail, does anyone know how to make this work?, btw only the sound is malfunctioning, the wireless is working nicely.

00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc IXP SB4x0 High Definition Audio Controller (rev 01)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 3
Memory at c0500000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: snd-hda-intel

any help will be greatly apreciated.
darklilith
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 08, 2010 1:27 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: no sound toshiba satellite a135-s2276

Postby Husse on Sat Feb 13, 2010 6:55 pm

General solutions for sound

This topic contains links to all (?) the really good solutions for sound in Mint
If you have Intel HDA sound take a look here first
If you want more help please include lspci and which Mint you use
And don't forget to go through all your settings
Right click the speaker next to the clock and check settings as well as any other settings you may find and also open a terminal and start alsamixer from it
Also check in "Users and Groups" that "Use Audio Devices" is checked for you, it is not by default and it should not matter but anyway
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests