nvidia problem after update solved

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

nvidia problem after update solved

Postby paracels on Fri Feb 22, 2008 8:53 am

hello all,

i use mint darina
grafic mode is not up after yesterday's update.
i let system install all updates it suggested, and i got couple unreadable screens today at booting. And this message in the end:
...
FATAL: Could not open '/Lib/modules/2.6.22-14-generic/volatile/nvidia.ko
(EE) Nvidia(0): Failed to load the nvidia kernel module!
(EE) Nvidia: ***adorting***
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration

after that command line is available.

so far i understand i should reconfigure some file(s) ?

i use Nvidia GeForce 4 MX 440 AGP8X
paracels
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Wed Dec 05, 2007 3:42 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: nvidia problem after update

Postby Husse on Fri Feb 22, 2008 9:28 am

This "should" not have happened
Try this
Code: Select all
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

After that I think it works again
If not perhaps the simplest way is to boot into "recovery mode" and take care you are root
If you have an internet connection here - start Envy
Reboot when ready
If not
Then edit xorg.conf
nano /etc/X11/xorg.conf
Change driver in Section "Device" to "vesa"
Reboot
When you have booted normally start Envy
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: nvidia problem after update

Postby paracels on Fri Feb 22, 2008 10:06 am

thanx Husse , it works!

card is up again, solved
paracels
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Wed Dec 05, 2007 3:42 pm

Re: nvidia problem after update solved

Postby Husse on Fri Feb 22, 2008 11:29 am

what did you do?
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: nvidia problem after update solved

Postby paracels on Fri Feb 22, 2008 11:41 am

i did this: sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

but in effect i lost russian layout :? i cant switch in russian on keyboard as usual : Alt+Shift
and no other hot key is working. by clicking on language ikon in tray i get option keyboard layout gray - not available.
hmmm

btw videocard is workin a little bit slower that before.
may be i should run ENVY and reinstall nvidia driver?
paracels
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Wed Dec 05, 2007 3:42 pm

Re: nvidia problem after update solved

Postby Husse on Sat Feb 23, 2008 5:34 pm

A fresh driver install may be good
Use the latest version of envy - check it's home page
http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
Also check the backup of xorg.conf (at least I think that a backup was made) for your other problems
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: Oni45 and 18 guests