[SOLVED] Maya Mate Internet becomes disabled

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read this

[SOLVED] Maya Mate Internet becomes disabled

Postby y-man on Wed Jan 23, 2013 2:43 pm

I did use internet both --wired and wIreless-- on this system in the past.
One day I wanted to add another wireless connection. I was not successful,
and since then I cannot use or set up any connection.

Here are the symptoms:

Right clicking on Network Connections icon on the panel, I got only "Edit
Connections" choice alive. Clicking that, then "Wireless" tab, then
"+Add" button I arrive a data entry window, but all its contents are
grayed out.

Selecting Main menu -> Administration -> Network, then gaining root
access, selecting "Wireless connection" then clicking "Properties"
button, I could enter, and then edit seemingly succesfully. But this
new connection is never activated, nor it becomes visible from Network
Connections icon on the panel.

The output of mintWifi.py:
================= start output
* I. scanning WIFI PCI devices...
-- Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
==> PCI ID = 168c:002a (rev 01)-------------------------
* II. querying ndiswrapper...
-------------------------
* III. querying iwconfig...
lo no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:off/any
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off

eth0 no wireless extensions.
-------------------------
* IV. querying ifconfig...
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128

Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:28 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:28

errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1920 (1.9 KB) TX bytes:1920 (1.9 KB)
-------------------------
* V. querying DHCP...
-------------------------
* VI. querying nslookup google.com...
;; connection timed out; no servers could be reached
============= end output

Any suggestion will be much appreciated. I did search this forum and
internet in general to no avail.

I hope I will get some help here and be saved from having to
reinstall.

Thanks in advance.
Last edited by y-man on Tue Jan 29, 2013 9:46 am, edited 1 time in total.
y-man
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Thu Nov 19, 2009 10:01 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Maya Mate Internet becomes disabled

Postby snison on Fri Jan 25, 2013 5:31 am

You can't use any internet on that system or just can't use wireless?
Try
Code: Select all
sudo aptitude reinstall network-manager


make sure /etc/network/interfaces has only two line
Code: Select all
auto lo
iface lo inet loopback
I generally don't use salutation, valedication, or please when answering your questions. I'm not a jerk; you have a question, I have a possible solution.
snison
Level 2
Level 2
 
Posts: 81
Joined: Wed Dec 26, 2012 12:42 am

Re: Maya Mate Internet becomes disabled

Postby leviticus8908 on Mon Jan 28, 2013 2:56 pm

snison wrote:You can't use any internet on that system or just can't use wireless?
Try
Code: Select all
sudo aptitude reinstall network-manager


make sure /etc/network/interfaces has only two line
Code: Select all
auto lo
iface lo inet loopback


I am having a similar problem. I posted my original problem in the wrong category here: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=123775

I have no internet access through my laptop because it is through my school so I have no ethernet to use.

When I ran the "sudo aptitude..." command, the final result said "E: Internal Error, No file name for network-manager."
leviticus8908
Level 1
Level 1
 
Posts: 26
Joined: Fri Nov 09, 2012 8:17 pm

Re: Maya Mate Internet becomes disabled

Postby y-man on Tue Jan 29, 2013 9:47 am

snison wrote:You can't use any internet on that system or just can't use wireless?
Try
Code: Select all
sudo aptitude reinstall network-manager


make sure /etc/network/interfaces has only two line
Code: Select all
auto lo
iface lo inet loopback


i was unable to use any networking at all. I tried with just doing the mod to /etc/network/interfaces, that you suggested, and it was enough to get me connected (so far I tried only wireless).

Thanks a lot for advice.

Marked SOLVED.
y-man
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Thu Nov 19, 2009 10:01 am


Return to Wireless

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests