I lost window borders

I lost window borders

Postby sloebs on Wed May 11, 2011 12:44 pm

Hello.

I installed Mint 11rc yesterday and everything was working wonderfully. I love this distro. However, this morning after booting up I don't have window borders on any app window. Thus I can't move or resize those windows either.

This is probably a simple config issue or maybe I need to reinstall a particular package? If not, then I will reinstall everything since it this distro is fast to install. I still would like to hear what the diagnosis is though.
sloebs
Level 1
Level 1
 
Posts: 10
Joined: Wed May 11, 2011 2:00 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: I lost window borders

Postby loukoumas on Wed May 11, 2011 12:48 pm

right click on your desktop and change the appearance preferences
Linux Mint Debian 64bit user
User avatar
loukoumas
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Sun Mar 27, 2011 9:36 am

Re: I lost window borders

Postby sloebs on Wed May 11, 2011 12:54 pm

I tried that already. I have it set to the default Mint-X-Metal. No change.

I tried just about everything I could in the Control Center, also.
sloebs
Level 1
Level 1
 
Posts: 10
Joined: Wed May 11, 2011 2:00 am

Re: I lost window borders

Postby loukoumas on Wed May 11, 2011 1:16 pm

have you updated your system?
Linux Mint Debian 64bit user
User avatar
loukoumas
Level 1
Level 1
 
Posts: 29
Joined: Sun Mar 27, 2011 9:36 am

Re: I lost window borders

Postby eiver on Wed May 11, 2011 1:59 pm

Does restarting the X server with CTRL+ALT+Backspace help?
User avatar
eiver
Level 5
Level 5
 
Posts: 564
Joined: Fri Jan 23, 2009 5:51 am

Re: I lost window borders

Postby sloebs on Wed May 11, 2011 7:29 pm

thanks for the ideas. yeah i upgraded and rebooted. no luck. So, I am going to take a more stable route and go with LM 10 for now.
sloebs
Level 1
Level 1
 
Posts: 10
Joined: Wed May 11, 2011 2:00 am

Re: I lost window borders

Postby Roken on Wed May 11, 2011 9:28 pm

Are you using Emerald? I found that this was a common problem with it. Stop using emerald to decorate windows and the problem goes away (there are plenty of metacity themes out there just as pretty)
Kernel Linux Tex 3.2.2-1 (64 bit) xfce , burg
Arch
ATI Radeon HD 4670, 1GB
OSS4
AMD Phenom II X4 (965BE) @ 3.6 Ghz (Overclocked)
8Gb RAM
Image
User avatar
Roken
Level 5
Level 5
 
Posts: 747
Joined: Fri Nov 19, 2010 4:55 pm
Location: Oldham, UK

Re: I lost window borders

Postby BadEditPro on Wed May 11, 2011 11:48 pm

I have the same issue but with a twist: If i go to click the 'Window Menu" icon on the left side of the top menu, it crashes the window manager and my borders go away. If I log out or restart they come back and stay there unless I use that button. I've tried loading several themes and nothing helps. This just popped up today after I installed updates. I'll be watching this thread to see if someone doesn't come up with an answer. It's got me stumped! :) JC
BadEditPro
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 15, 2010 4:15 pm

Re: I lost window borders

Postby Fandangio on Wed May 11, 2011 11:55 pm

I had this problem after enabling composting and open gl in Compiz.
The only was I could get the windows back to normal was to enable Windows Decoration.

CompizConfig Settings Manager < Effects < Windows Decoration
AMD Phenom (tm) II x4 965 | 4GB DDR3 | NVIDIA GTS 450 4GB DDR3 | ASUS M4A88T-M
User avatar
Fandangio
Level 4
Level 4
 
Posts: 368
Joined: Fri Dec 10, 2010 2:20 am
Location: Manchester, UK

Re: I lost window borders

Postby zengeek on Thu May 12, 2011 2:40 am

click on fusion icon
reload window manager.

No idea what causes it.
Mint 15x64 / Arch 64 Encrypted
Member "I HATE NETGEAR" on facebook.
zengeek
Level 2
Level 2
 
Posts: 75
Joined: Sun Sep 26, 2010 8:19 pm

Re: I lost window borders

Postby BadEditPro on Thu May 12, 2011 5:15 am

I tried the 'Windows Decoration' in Compiz and it would restore the windows manager but I'd click the 'Window Menu' button again and it would all crash... I did find a workaround for now. I just logged in using the 'Gnome (No Effects)' option and the problem went away. :) JC
BadEditPro
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 15, 2010 4:15 pm

Re: I lost window borders

Postby joniho on Fri May 13, 2011 4:16 pm

BadEditPro wrote:I have the same issue but with a twist: If i go to click the 'Window Menu" icon on the left side of the top menu, it crashes the window manager and my borders go away. If I log out or restart they come back and stay there unless I use that button. I've tried loading several themes and nothing helps. This just popped up today after I installed updates. I'll be watching this thread to see if someone doesn't come up with an answer. It's got me stumped! :) JC


I have the same problem!
joniho
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri May 13, 2011 4:13 pm

Re: I lost window borders

Postby karashata on Sat May 14, 2011 4:21 pm

I decided to give it a try, and, wouldn't you know, clicking the window menu button/icon in the title bar disabled the window decoration for me as well.

I suspect it might be a bug in gtk-window-decorator, but I may be wrong. Was a simple thing to bring the decoration back up, I just typed 'gtk-window-decorator --replace' into the GNOME run dialog and it was back up.
Linux Mint user since 2010, fluffy dragon forever!
Registered Linux User #473695
Image
User avatar
karashata
Level 4
Level 4
 
Posts: 441
Joined: Tue May 10, 2011 2:53 pm
Location: Stratford, Ontario, Canada

Re: I lost window borders

Postby eiver on Sun May 15, 2011 6:13 am

try to run the application from console, and see if any error (like a segfault) gets printed in the console window. Also check the system logs. Then the only route is to file a bug report.
User avatar
eiver
Level 5
Level 5
 
Posts: 564
Joined: Fri Jan 23, 2009 5:51 am

Re: I lost window borders

Postby karashata on Sun May 15, 2011 2:17 pm

There is indeed a segmentation fault when clicking the menu button/icon. Below is the console output from gtk-window-decorator just after clicking the button:

Code: Select all
** (gtk-window-decorator:2345): CRITICAL **: Could not find frame info \xf0\xbc\u000d\u0002 in frame type table
Segmentation fault


Just curious, where exactly should I file this bug?
Linux Mint user since 2010, fluffy dragon forever!
Registered Linux User #473695
Image
User avatar
karashata
Level 4
Level 4
 
Posts: 441
Joined: Tue May 10, 2011 2:53 pm
Location: Stratford, Ontario, Canada

Re: I lost window borders

Postby joniho on Thu May 19, 2011 3:51 pm

It seems to work fine now. I think one of the recent updates fixed it! :D
joniho
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri May 13, 2011 4:13 pm

Re: I lost window borders

Postby karashata on Thu May 19, 2011 4:19 pm

Thanks for mentioning that, I can confirm it's working fine here too now.
Linux Mint user since 2010, fluffy dragon forever!
Registered Linux User #473695
Image
User avatar
karashata
Level 4
Level 4
 
Posts: 441
Joined: Tue May 10, 2011 2:53 pm
Location: Stratford, Ontario, Canada

Re: I lost window borders

Postby aXept on Sun May 22, 2011 4:11 am

Hi,

I got this problem, I run a Emerald theme, but when the decoration disappear I need to start Compiz Config and turn off and on the "Window Decoration" thing. Then it works, but it suddenly stop working again and then I have to do the same again.

Is there a fix for this? Or do I have to run something else then a Emerald theme? I dont have to do anything in the Emerald Theme manager when it happens..

And yes, new to Linux Mint after I tried to install Gnome3 on Ubuntu 11.04 without luck :P

Linux Mint 11RC

Edit: Turned off Emerald, or I took away the theme there. Now I'm using standard decoration, and still happens.......
Registered Linux User #481425
aXept
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sun May 22, 2011 4:02 am

Re: I lost window borders

Postby caddir on Mon May 23, 2011 3:18 pm

Not only have I had this problem (when I tried to run the desktop cube) but I also noticed that when I lose the window title bar (and minimize icon, etc) I also lost access to my other workspaces. No one else has mentioned this - am I the only one to whom that this has happened?
caddir
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Mon May 23, 2011 3:10 pm

Re: I lost window borders

Postby aXept on Mon May 23, 2011 3:51 pm

caddir wrote:Not only have I had this problem (when I tried to run the desktop cube) but I also noticed that when I lose the window title bar (and minimize icon, etc) I also lost access to my other workspaces. No one else has mentioned this - am I the only one to whom that this has happened?


I will try to access the other workspaces when it happens again.. Haven't thought about it...
Registered Linux User #481425
aXept
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sun May 22, 2011 4:02 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 
Next

Return to MATE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests