I'm Back with Mint

Chat about just about anything else

I'm Back with Mint

Postby JohnH on Sat Jun 23, 2007 8:21 am

Interested folks,

I had my laptops stolen about 3 weeks ago. Both were running Mint. I've finally got another laptop (thanks to insurance). It is essentially the same as one of the others; a HP Pavillion DV2000 series; a littler more specked that the last one. This has 120g hard drive and a better NVIDIA card. It also comes with Vista Home on it!

I must say I am amazed at how much MS has pinched from Linux. I can understand why XP users are finding Vista a challenge as the "logic" and visuals remind me very much of modern Linux distros.

I was a little nervous about loading Cassandra as I had read of boot disasters when Vista and Linux were set up together. I set up my partitions first using Gparted first, then did the install. I just felt more in control doing that way.

These dv2000s often have problems getting the sound to run. On the one that got stolen I would run the latest rc driver from ALSA and that did a good job of getting the sound working. The Live CD had the sound going in a fashion but since the install it is no longer working ....ah well.

Anyway in short, I'm back on board with Cassy.

Regards
John
User avatar
JohnH
Level 4
Level 4
 
Posts: 215
Joined: Wed Nov 22, 2006 4:15 am
Location: Caboolture, Oz

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby newW2 on Sat Jun 23, 2007 8:36 am

Sorry to hear about the stolen laptops, but welcome back. You said:
I must say I am amazed at how much MS has pinched from Linux. I can understand why XP users are finding Vista a challenge as the "logic" and visuals remind me very much of modern Linux distros.


I'd bet M$ now has patents for what they pinched, and now claim ownership and patent violation. There's a name for that medical condition, but it escapes me right now.
User avatar
newW2
Level 6
Level 6
 
Posts: 1081
Joined: Fri Apr 06, 2007 10:24 am
Location: USA

Postby blogger on Sat Jun 23, 2007 1:43 pm

JohnH Quote:

"These dv2000s often have problems getting the sound to run. On the one that got stolen I would run the latest rc driver from ALSA and that did a good job of getting the sound working. The Live CD had the sound going in a fashion but since the install it is no longer working ....ah well."

Hello JohnH,
Sorry about your stolen laptop.
As for sound problems, did you know that the new kernel (2.6.20-16) may be the cause of your sound problem? Try booting into the older kernel: 2.6.20-15.
Cheers,
Blogger
SEVERELY ADDICTED TO MINT / CASSANDRA SYNDROME
Image
Image
blogger
Level 4
Level 4
 
Posts: 329
Joined: Sat May 05, 2007 6:00 am
Location: Freeland

Postby JohnH on Mon Jun 25, 2007 8:05 am

As for sound problems, did you know that the new kernel (2.6.20-16) may be the cause of your sound problem? Try booting into the older kernel: 2.6.20-15.


Yes I gather that has been an issue. I found some advice on the matter on the UBUNTU forums. HP dv2000 series has been having problems with the sound for a while and I've manged to get by through downloading the ALSA rc drivers to get good results. I have a How To link for this. I thought the new kernel may have the latest included.

Anyway, sound is up and running now.

Regards
John
User avatar
JohnH
Level 4
Level 4
 
Posts: 215
Joined: Wed Nov 22, 2006 4:15 am
Location: Caboolture, Oz

Postby scorp123 on Mon Jun 25, 2007 8:20 am

I have a dv2000 too (dv 2108ea ... a European model). No problems whatsoever. I just had to enable the "PCM2" channel in the volume control (the sound was a bit too faint otherwise), but that's it. Everything "just works". Exception: That stupid web cam ... but that's OK, I never used it anyway :D
User avatar
scorp123
Level 8
Level 8
 
Posts: 2287
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:19 pm
Location: Switzerland

Postby JohnH on Fri Jun 29, 2007 3:38 am

Scorp,

I've got the sound going okay by upgrading the latest ASLA driver and associated patch.

I got the web cam working on the last HP, so that it could run in Ekiga (?). There is a Mint How To that points to the place I found the info. Having said that though, I can't get the web cam to work in Vista for that matter; it worked okay on the dv2000 laptop running XP.

Regards
John
User avatar
JohnH
Level 4
Level 4
 
Posts: 215
Joined: Wed Nov 22, 2006 4:15 am
Location: Caboolture, Oz


Return to Open chat

Who is online

Users browsing this forum: Cardenio and 2 guests