sadly enough, i have to ditch linux mint.

Chat about anything related to Linux Mint

sadly enough, i have to ditch linux mint.

Postby phantommaggot on Sun Feb 25, 2007 7:30 pm

HI

so far ive loved MINT
but i cant have an operating system that wont let me on the net.
im hoping that my problem will be fixed sooner than later so that i can go back to mint. but for now i cant have an operating system that wont let me online.

ill be watching the boards to see if anyone has a similar problem as i but with an answer.

anywyas, MINT is a great distro. Keep up the good work. b(^_^)
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby ihavenoname on Mon Feb 26, 2007 1:33 am

what problems are you having? (If you have already posted just link it here).
ihavenoname
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 26, 2007 1:15 am

Maybe

Postby euthypro on Mon Feb 26, 2007 3:05 am

Hi phantommaggot,

I had a similar problem, and here is what I did: I can't tell you that it wil solve the problem but it's worth a try. From your posts, it seems you are trying to use the Windows driver with ndiswrapper. If you are, and it shows driver and hardware present, you probably have to blacklist the native drivers. Open terminal, and type this at the prompt:

lsmod

It will display a list. Scroll down and look for these two entries:

acx_pci
acx

If one, or both, are there, you have to blacklist them. Open terminal, and type:

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist

Hit enter. Enter your password. When the text editor comes up, scroll to the end and add these two lines:

blacklist acx_pci
blacklist acx

Click on "save," and wait for it to save it. Close gedit and exit terminal. Now you can reboot and see what happens.

I'm no Linux guru, pretty new at it. I'm only replying because I had some of the same problems and solved them, and because no one seemed to be able to help you. Since you like this distro so much, it would be a pity if you can't use it..

Best of luck,


A.
User avatar
euthypro
Level 3
Level 3
 
Posts: 105
Joined: Wed Jan 17, 2007 12:10 pm
Location: Dumaguete, Philippines

Postby phantommaggot on Mon Feb 26, 2007 2:42 pm

Thanks,
ill give that a try when i get home..

but since ive had alot of posts over the past little while.

heres what my problem is baisaclly.

i install mint, net works.

update, restart, net dosent work.

try everything on ubuntu forums, and on here that i can find or people tell me to do, and still nothing.

i saw where someone said they had a similar problem, and just reinstalled network manager. but how do i reinstall network manager with no internet?

thanks again
ill let you guys know how it goes..

-j
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby Fragadelic on Mon Feb 26, 2007 4:43 pm

Go back to the original kernel and it will probably work fine. The new update should have given you 2 boot options for Mint.

kernel 2.6.17-10 and 2.6.17-11. Boot with the 2.6.17-10 and I'll bet it works. There have been some strange issues with 2.6.17-11.
User avatar
Fragadelic
Level 4
Level 4
 
Posts: 469
Joined: Wed Nov 15, 2006 11:05 am
Location: Canada

Postby phantommaggot on Mon Feb 26, 2007 8:43 pm

na, that dosent work either

cause if i restart without updating it still wont work

im gonna try that stuff about 3 posts up from here and see if that works.
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby phantommaggot on Tue Feb 27, 2007 12:01 am

OK
so i tried lsmod

neither,
acx_pci
acx
were listed.

this is the list i got.

josh@mint:~$ lsmod
Module Size Used by
nls_cp437 6912 1
vfat 14720 1
fat 56348 1 vfat
binfmt_misc 13448 1
rfcomm 42260 0
l2cap 27136 5 rfcomm
bluetooth 53476 4 rfcomm,l2cap
cpufreq_userspace 5408 0
cpufreq_stats 7744 0
freq_table 6048 1 cpufreq_stats
cpufreq_powersave 2944 0
cpufreq_ondemand 8876 0
cpufreq_conservative 8712 0
video 17540 0
tc1100_wmi 8324 0
sony_acpi 6412 0
sbs 16804 0
pcc_acpi 14080 0
i2c_ec 6272 1 sbs
hotkey 11556 0
dev_acpi 12292 0
container 5632 0
button 7952 0
battery 11652 0
asus_acpi 17688 0
ac 6788 0
nls_utf8 3200 3
ntfs 112116 2
af_packet 24584 6
sbp2 24584 0
lp 12964 0
fuse 43912 2
tsdev 9152 0
snd_intel8x0 34844 1
snd_ac97_codec 97696 1 snd_intel8x0
snd_ac97_bus 3456 1 snd_ac97_codec
snd_pcm_oss 47360 0
snd_mixer_oss 19584 1 snd_pcm_oss
analog 12960 0
snd_mpu401 9640 0
snd_mpu401_uart 10240 1 snd_mpu401
snd_pcm 84612 3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer 25348 1 snd_pcm
agpgart 34888 0
sg 37404 0
snd_rawmidi 27264 1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device 9868 1 snd_rawmidi
wlan_scan_sta 15744 1
evdev 11392 1
serio_raw 8452 0
psmouse 41352 0
gameport 17160 1 analog
parport_pc 37796 1
parport 39496 2 lp,parport_pc
skge 40336 0
floppy 63044 0
pcspkr 4352 0
ath_pci 100000 0
ath_rate_sample 16512 1 ath_pci
wlan 207708 4 wlan_scan_sta,ath_pci,ath_rate_sample
snd 58372 12 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_mpu401,snd_mpu401_uart,snd_pcm,snd_timer,snd_rawmidi,snd_seq_device
soundcore 11232 1 snd
snd_page_alloc 11400 2 snd_intel8x0,snd_pcm
i2c_nforce2 8192 0
shpchp 42144 0
pci_hotplug 32828 1 shpchp
i2c_core 23424 2 i2c_ec,i2c_nforce2
ath_hal 192976 3 ath_pci,ath_rate_sample
ext3 142728 1
jbd 62228 1 ext3
usb_storage 75072 1
libusual 17040 1 usb_storage
forcedeth 32268 0
ohci1394 37040 0
ieee1394 306104 2 sbp2,ohci1394
ehci_hcd 34696 0
ohci_hcd 22532 0
usbcore 134912 5 usb_storage,libusual,ehci_hcd,ohci_hcd
ide_generic 2432 0
ide_cd 33696 0
cdrom 38944 1 ide_cd
generic 6276 0
amd74xx 15260 0 [permanent]
sd_mod 22656 8
sata_nv 11268 4
libata 74892 1 sata_nv
scsi_mod 144648 5 sbp2,sg,usb_storage,sd_mod,libata
thermal 15624 0
processor 31560 1 thermal
fan 6020 0
fbcon 41504 0
tileblit 3840 1 fbcon
font 9344 1 fbcon
bitblit 7168 1 fbcon
softcursor 3328 1 bitblit
vesafb 9244 0
capability 5896 0
commoncap 8704 1 capability
josh@mint:~$


so that didnt work either.

its not the kernel. its jsut something that dosent want to work with my internet.
and i hate it..

but what can i do.. i may try to run it in virtual box, and see if i can replicate the problem. but as of now.. i dont know enough about linux to figure out the problem anyways.

help!!
lol.
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Chat about Linux Mint

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests