well, im back with mint..

Chat about anything related to Linux Mint

well, im back with mint..

Postby phantommaggot on Fri Sep 14, 2007 2:06 pm

ok,

first let me say, im so happy mint has come this far, the only thing that has kept me from using it in the past was internet fuggles.. but that seems to be gone too..

heres my complaints so far,
i think these 2 should be taken care of before the next version is done.

when i tried to use gparted to shrink my windows drive, it dook a dump.. because mintdisk kept remounting the drive..

id right click on the drive, tell it to unmount so i could partition it and itd be fine.. but as soon as gparted started working on the drive, it would remount..
it was quite the hassle.
it did the same thing if i selected manually edit partition tables from the installer.

suggestion, maybe make it so mint disk is a option on the live disk, like.. ask if you want it on or off before it loads or something.. maybe a pop up as soon as mint gets done loading, if you select off itll be easier to install
then again, it may have only been a problem on the machine i was using..


and beryl dosent work, i just get white screens. do i need to get the nvidia driver?? the card is a 6600GT so.. ya..

otherwise, im still ipressed by Mint. and i hope it keeps getting better. ^_^
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: well, im back with mint..

Postby JAK on Sat Sep 15, 2007 8:09 am

phantommaggot wrote:ok,

first let me say, im so happy mint has come this far, the only thing that has kept me from using it in the past was internet fuggles.. but that seems to be gone too..

heres my complaints so far,
i think these 2 should be taken care of before the next version is done.

when i tried to use gparted to shrink my windows drive, it dook a dump.. because mintdisk kept remounting the drive..

id right click on the drive, tell it to unmount so i could partition it and itd be fine.. but as soon as gparted started working on the drive, it would remount..
it was quite the hassle.
it did the same thing if i selected manually edit partition tables from the installer.

suggestion, maybe make it so mint disk is a option on the live disk, like.. ask if you want it on or off before it loads or something.. maybe a pop up as soon as mint gets done loading, if you select off itll be easier to install
then again, it may have only been a problem on the machine i was using..


and beryl dosent work, i just get white screens. do i need to get the nvidia driver?? the card is a 6600GT so.. ya..

otherwise, im still ipressed by Mint. and i hope it keeps getting better. ^_^


I can't help you with the gparted problem if Mint keeps auto-mounting the drive but I generally run gparted from their LiveCD.... it fits on a mini-CD.

As for the Beryl problem, have you run Envy yet? You need to run Envy to install your nVidia driver before running Beryl.
.
User avatar
JAK
Level 3
Level 3
 
Posts: 124
Joined: Tue Feb 27, 2007 8:42 am
Location: Central Florida

Postby phantommaggot on Sun Sep 16, 2007 1:25 am

no, i sure havent run envy yet.
didnt know it existed..
but will do tuesday when i have class again..

and i didnt have the gparted disk, i was just using the live mint disk in class. it was all i had..

ill give it a really good going over tuesday when i get to class tho.

thaks for letting me know about Envy b(^_^)d

-j
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby JAK on Sun Sep 16, 2007 7:07 am

phantommaggot wrote:no, i sure havent run envy yet.
didnt know it existed..
but will do tuesday when i have class again..

and i didnt have the gparted disk, i was just using the live mint disk in class. it was all i had..

ill give it a really good going over tuesday when i get to class tho.

thaks for letting me know about Envy b(^_^)d

-j


OK. Let us know how things go after Tuesday.
User avatar
JAK
Level 3
Level 3
 
Posts: 124
Joined: Tue Feb 27, 2007 8:42 am
Location: Central Florida

Postby phantommaggot on Tue Sep 18, 2007 1:23 pm

OK,
so heres whats up..
i installed all the updates, and i installed the nvidia driver with envy
now when i start beryl.... nothing happens at all..
the jewel shows up in the bottom corner like its on.. but it wont work..
i can get beryl settings manager to come up when i click on the jewel.. but no settings change anything..

if i type beryl in the terminal it just goes white and locks up...

so where do i go from there...

quick edit,
i right clicked on the jewel, it automatically set the window manager to metacity
when i set it to beryl.. i get the white cube.
it has the beryl caps on the cube, but no linux mint on the desktop sides.

maybe i can try to reinstall the nvidia driver.. ?

one more edit
i manullay installed the driver, picked the middle age version
it works, but i cant get the emerald manager...
soi dont have the close and minimize buttons... arrg..
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby merlwiz79 on Tue Sep 18, 2007 1:55 pm

phantommaggot wrote:one more edit
i manullay installed the driver, picked the middle age version
it works, but i cant get the emerald manager...
soi dont have the close and minimize buttons... arrg..

I had to edit my xorg.conf to get the close and minimize buttons to show.
Here is my xorg.conf maybe it can help you:
Code: Select all
Section "Files"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/misc"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/Type1"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
   FontPath   "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
   # path to defoma fonts
   FontPath   "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
   Load   "i2c"
   Load   "bitmap"
   Load   "ddc"
   Load   "dri"
   Load   "extmod"
   Load   "freetype"
   Load   "glx"
   Load   "int10"
   Load   "vbe"
        Load    "dbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "us"
   Option      "XkbOptions"   "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"      "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"      "ImPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "stylus"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "stylus"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "eraser"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "eraser"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Driver      "wacom"
   Identifier   "cursor"
   Option      "Device"   "/dev/input/wacom"
   Option      "Type"      "cursor"
   Option      "ForceDevice"   "ISDV4"      # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "nVidia Corporation NV36 [GeForce FX 5700LE]"
   Driver      "nvidia"
   BusID      "PCI:1:0:0"
        Option          "XAANoOffscreenPixmaps"
        Option          "AddARGBGLXVisuals" "True"
        Option          "RenderAccel" "True"
        Option          "AllowGLXWithComposite" "True"
        Option          "backingstore" "True"
        Option          "TripleBuffer" "True"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "CMC 17 AD"
   Option      "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "nVidia Corporation NV36 [GeForce FX 5700LE]"
   Monitor      "CMC 17 AD"
   DefaultDepth   24
   SubSection "Display"
      Depth      1
      Modes      "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      4
      Modes      "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      8
      Modes      "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      15
      Modes      "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      16
      Modes      "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      24
      Modes      "1280x1024_75" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"
   InputDevice     "stylus"   "SendCoreEvents"
   InputDevice     "cursor"   "SendCoreEvents"
   InputDevice     "eraser"   "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
   Mode   0666
EndSection

Section "Extensions"
       Option "Composite" "Enable"
EndSection
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Postby phantommaggot on Tue Sep 18, 2007 2:13 pm

went throu my xorg .conf and made it look like yours for the most part..
heres what my xorg.conf looks like..

still wont work..

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen" 0 0
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "Files"

# path to defoma fonts
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
Load "dbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "stylus"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "eraser"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "cursor"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
HorizSync 28.0 - 51.0
VertRefresh 43.0 - 60.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
Monitor "Generic Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "264x264"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "264x264"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "264x264"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "264x264"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "264x264"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" "264x264"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby merlwiz79 on Tue Sep 18, 2007 3:14 pm

Change
Code: Select all
Section "Device"
         Identifier "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
         Driver "nvidia"
EndSection
to
Code: Select all
Section "Device"
        Identifier "nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600]"
        Driver "nvidia"
        Option          "XAANoOffscreenPixmaps"
        Option          "AddARGBGLXVisuals" "True"
        Option          "RenderAccel" "True"
        Option          "AllowGLXWithComposite" "True"
        Option          "backingstore" "True"
        Option          "TripleBuffer" "True"
EndSection

Change
Code: Select all
Section "Extensions"
       Option "Composite" "Enable"
EndSection
to
Code: Select all
Section "DRI"
   Mode   0666
EndSection

Section "Extensions"
       Option "Composite" "Enable"
EndSection
User avatar
merlwiz79
Level 11
Level 11
 
Posts: 3637
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Postby phantommaggot on Tue Sep 18, 2007 5:14 pm

ill have to get on that thursday..
thats my next day in that class.

tho im glad everything else seemed to work.

is this a problem with the envy thing and its auto config, wonder if it will be fixed with the next release?
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby phantommaggot on Thu Sep 20, 2007 12:02 pm

Ok
so i uninstalled the nvidia drivers as it says up top in the URGENT NVIDIA USERS thing.. and it died, so after a fresh reinstall, im waiting on the updates then im gonna do what it says up top.. im not gonna install any drivers and do then install after the fix..

ill let you know what happens
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Postby codesplice on Thu Sep 20, 2007 12:12 pm

For the GParted issue...

There's an option somewhere (I can't remember where, and I'm stuck on a WinXP machine at work until this evening) to select/deselect storage devices you want to automount. Sounds like disabling this option might help.

Good luck
-John,
Mint user, Saab tuner, geek extraordinaire.
I do it for the lulz, just laugh til I cry...
codesplice
Level 1
Level 1
 
Posts: 31
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:38 am
Location: Birmingham, AL

Postby phantommaggot on Thu Sep 20, 2007 9:23 pm

lol, funny thing is, i reinstalled it today and didnt have that ghey problem..

but i didnt get to do the updates, so ill run those monday and see what heppens..
hopefully that will work.. and everything will be A ok.. lol..
phantommaggot
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Thu Jan 25, 2007 6:08 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Chat about Linux Mint

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests