Asensin sitten Linux Mint 13:a

Finnish Forum

Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Turhapuro on Tue Aug 21, 2012 2:15 am

Olipa taistelua! Latasin hitaalla yhteydelläni iso-levykuvan, kunnes tajusin, ettei se sovikaan cd:lle poltettavaksi.

Latasin jonkun ripatun version, jonka piti sopia cd:lle. Mutta sekin vaati ylikoko-cd:n.

Seuraavana päivänä etsin tyhjän dvd-aihion ja latasin taas dvd-ison. Muutaman tunnin kuluttua poltin sen. Ei bootannut. Poltin toisen hitaimmalla nopeudella.

Se boottasi! Harmi vaan, ettei live-cd oikein toiminut, aloitusnäyttö siinä oli, muttei alarivin valikoista mikään toiminut. No boottasin jollakin recovery(tms) modella ja se antoi asentaa! Jippii!

No boottasin mutta jossain x-palvelussa oli vikaa ja heitti teksti-login näyttöön. Pahaksi onnekseni valitsin sekä tunnarin että salasanan ääkkösiä sisältäväksi. Ei toimiineet loginissa. CTRL-ALT-DEL ja recovery boot.

Jes! Boottasi johonkin perustuhrunäyttöön ja herjasi, että restricted driveriä olisi tarjolla.. Valitsin ekan post-jutun. Ei onnistunut lataus. (On joku ATI Radeon HD46xx-kortti). Toisen latasi, boottasin. Herjasi taas X:stä. Nyt ei recovery boottikaan auttanut vaan heittää tekstitilaan.

Että sellaiset kokemukset Mintistä. Plussana toki, että verkko toimi. Viimeisimmässä Ubuntussa siinä tuli aina Waiting 60 more seconds ja lopussa verkko tuli hitaasti käyttöön. Ubuntu meni vain jumiin kun päivitin, nyt se rullaa siinä alkuvalikossa muttei käynnisty.

Onkohan semmoista Linuxia joka menisi heittämällä ja toimisi em. radeonin kanssa ? Tämä taisi olla joku Maya-versio.
Turhapuro
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:04 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Eesaurus on Tue Aug 21, 2012 4:03 am

No onpas sinulla paljon ongelmia Mintin kanssa.

Noihin livelevyn buuttausongelmiin saattaa auttaa, kun käyttää "nomodeset" -lisäparametriä. Toimii niin, että kun livelevyn valikko tulee näkyviin, painetaan sarkain (tab) -näppäintä. Sinne alas ilmestyy paikka, jonne voi kirjoittaa, kursori vilkkuu valmiina. Siihen yksi välilyönti ja teksti "nomodeset", ilman noita lainausmerkkejä. :) Ja enteriä perään...
Eesaurus
Level 2
Level 2
 
Posts: 68
Joined: Fri Aug 08, 2008 2:54 pm

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Turhapuro on Tue Aug 21, 2012 9:50 am

Onko ainoa vaihtoehto nyt sitten asentaa uusiksi rompulta ?
Turhapuro
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:04 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby martti on Tue Aug 21, 2012 10:42 am

Usb-tikulta asennus sujuu, paremmin.
Käytä Image Writer.
martti
Level 1
Level 1
 
Posts: 19
Joined: Mon Mar 26, 2012 10:32 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Turhapuro on Tue Aug 21, 2012 2:24 pm

martti wrote:Usb-tikulta asennus sujuu, paremmin.
Käytä Image Writer.


Hmm, syynä kuitenkin lienee näytönohjaimen takkuaminen. Ubuntussa sai valita jonkun vähemmän hyvän näyttötilan, Mintissä ei.
Turhapuro
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:04 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Emanon on Sat Aug 25, 2012 4:42 pm

Turhapuro wrote:Onkohan semmoista Linuxia joka menisi heittämällä ja toimisi em. radeonin kanssa ?


Testaa mintdebian, http://www.linuxmint.com/download_lmde.php
Emanon
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Aug 25, 2012 11:24 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Cerule on Sun Sep 02, 2012 3:17 am

Itellä Ati Radeon 4550 Hd ja toimi Mint 13 Kde:llä oletusajureilla ilman ongelmia. Lisäajurit-ohjelmalla asensin kuitenkin Atin viralliset ajurit. Niillä toimi muuten hyvin, mutta tuli underscannia TV:n kanssa, jonka korjaamiseen löysin tarvittavat komennot. Sen jälkeen toiminu ilman ongelmaa ja HD-matskukin toistuu niin kuin pitää.
User avatar
Cerule
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Sep 01, 2012 1:44 pm

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby dee. on Sun Jan 20, 2013 6:35 pm

Kannattaa ladata ISO-imaget torrentilla, taikka sitten tarkistaa MD5-summa jos lataa tavallisesti. Torrentilla lataamisessa on se etu että tiedoston integriteetti tarkistetaan automaattisesti eikä virheitä pääse syntymään. Sitten polttamisen jälkeen voi myös käyttää MD5-summaa tarkistamaan että levy on virheetön.
dee.
Level 4
Level 4
 
Posts: 241
Joined: Sun Jan 20, 2013 6:29 pm

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby vilsu on Wed Jan 23, 2013 4:19 am

Hei Turhapuro!

Minkälainen on laitteistosi johon Mintiä meinaat asentaa?

Jos on joku vanha romu, kuten kuulostaa, kannattaa suoraan asentaa parempaan koneeseen.
vilsu
Level 2
Level 2
 
Posts: 84
Joined: Wed Jan 16, 2013 2:31 pm

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby dee. on Fri Jan 25, 2013 4:48 am

Mate- tai xfce-versiot varmaan pyörii vähän vanhemmassakin koneessa.
dee.
Level 4
Level 4
 
Posts: 241
Joined: Sun Jan 20, 2013 6:29 pm

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby Turhapuro on Sat Jan 26, 2013 12:29 pm

vilsu wrote:Hei Turhapuro!

Minkälainen on laitteistosi johon Mintiä meinaat asentaa?

Jos on joku vanha romu, kuten kuulostaa, kannattaa suoraan asentaa parempaan koneeseen.


No parin megan muistilla oleva joku vanha AMD. Kyllä tässä XP ja Ubuntu on pyörinyt. Sain jostain vinkkiä, että kannattaa kokeilla nomodeset bootissa, niin ei mene grafiikat sekaisin.

Ainoa harmi, kun kokeilin, että en enää muistanut käyttäjätunnusta ja salasanaa.. Se on jossain lapulla ehkä.
Turhapuro
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:04 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby FireSoul on Fri Feb 01, 2013 9:15 am

Turhapuro wrote:Olipa taistelua! Latasin hitaalla yhteydelläni iso-levykuvan, kunnes tajusin, ettei se sovikaan cd:lle poltettavaksi.

Latasin jonkun ripatun version, jonka piti sopia cd:lle. Mutta sekin vaati ylikoko-cd:n.

Seuraavana päivänä etsin tyhjän dvd-aihion ja latasin taas dvd-ison. Muutaman tunnin kuluttua poltin sen. Ei bootannut. Poltin toisen hitaimmalla nopeudella.

Se boottasi! Harmi vaan, ettei live-cd oikein toiminut, aloitusnäyttö siinä oli, muttei alarivin valikoista mikään toiminut. No boottasin jollakin recovery(tms) modella ja se antoi asentaa! Jippii!

No boottasin mutta jossain x-palvelussa oli vikaa ja heitti teksti-login näyttöön. Pahaksi onnekseni valitsin sekä tunnarin että salasanan ääkkösiä sisältäväksi. Ei toimiineet loginissa. CTRL-ALT-DEL ja recovery boot.

Jes! Boottasi johonkin perustuhrunäyttöön ja herjasi, että restricted driveriä olisi tarjolla.. Valitsin ekan post-jutun. Ei onnistunut lataus. (On joku ATI Radeon HD46xx-kortti). Toisen latasi, boottasin. Herjasi taas X:stä. Nyt ei recovery boottikaan auttanut vaan heittää tekstitilaan.

Että sellaiset kokemukset Mintistä. Plussana toki, että verkko toimi. Viimeisimmässä Ubuntussa siinä tuli aina Waiting 60 more seconds ja lopussa verkko tuli hitaasti käyttöön. Ubuntu meni vain jumiin kun päivitin, nyt se rullaa siinä alkuvalikossa muttei käynnisty.

Onkohan semmoista Linuxia joka menisi heittämällä ja toimisi em. radeonin kanssa ? Tämä taisi olla joku Maya-versio.


Jos et vielä saanu asennettua,niin Kokeile tuota Mint 13xfce .ISO versiota.XFCE on tehty kevyemmäksi jotta toimisi vanhemmissakin koneissa.
Itselläni ollu Mint 12 lisa live CD:ltä toimiva ja tässä uudemmassa läppärissä Mint 14.1 live DVD Cinnamon,molemmat toimii.
Tuo CD-versio on nyt muutamilla kaveillakin,kun asensin sen niille vanhoihin läppäreihin,asennuksen jälkeen päivitin DVD-versioksi ensi avauksen yhteydessä helpboxista,joka tulee näkyviin,muita ei tarvinnu bluerayllekaan noissa koneissa.Ne läppärit 2002 - 2004 malleja,toisessa vaan 0,5G ram muisti.
User avatar
FireSoul
Level 3
Level 3
 
Posts: 130
Joined: Mon Jan 28, 2013 5:15 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby FireSoul on Sun Feb 10, 2013 9:11 am

[quote="Turhapuro"]Olipa taistelua! Latasin hitaalla yhteydelläni iso-levykuvan, kunnes tajusin, ettei se sovikaan cd:lle poltettavaksi.

Latasin jonkun ripatun version, jonka piti sopia cd:lle. Mutta sekin vaati ylikoko-cd:n.
Hmm, syynä kuitenkin lienee näytönohjaimen takkuaminen. Ubuntussa sai valita jonkun vähemmän hyvän näyttötilan, Mintissä ei.

Moi.

Kirjoitit ettei Mintissä ole näytön tarkkuuden säätöä,kyllä löytyy.
Tässä Linux Mint 14.1 Cinnamon löytyy MENU/JÄRJESTEMÄTYÖKALUT/JÄRJESTELMÄASETUKSET/NÄYTÖT ,samat löytyy myös Mint 12 :sta hiukan eri kautta.
En muista tarkasti miten,kuitenkin asetuksien kautta.
Kannattaa kuitenkin testata vanhassa koneessa ensin Levykkeeltä/tikulta toimivuus(liveversiot).
User avatar
FireSoul
Level 3
Level 3
 
Posts: 130
Joined: Mon Jan 28, 2013 5:15 am

Re: Asensin sitten Linux Mint 13:a

Postby HaMi on Wed Apr 17, 2013 1:43 pm

Muistitikun käyttö distrojen asennukseen on ällistyttävän helppoa, kun Mintissä ja Ubuntussa on jo valmiina sovellus "Käynnistyslevyn luonti."
Se alustaa tikun ja asentaa ISO-distron siihen käynnistyslataajineen nopeasti, ja asennus koneeseen on varsin nopea.
Koneen BIOS:issa vain asetetaan käynnistysjärjestyksessä USB-portti ensimmäiseksi vastaavasti, kuten ennen CD/DVD-asema.
Olen asentanut tikulta Ubuntun, Xubuntun ja Mintin, ja osaltani CD:n ja DVD:n polttamiset ovat taaksejäänyttä puuhaa.
don't think too much about nothing and everything
User avatar
HaMi
Level 2
Level 2
 
Posts: 93
Joined: Fri Sep 03, 2010 12:18 pm
Location: Finland

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Suomi (Finnish)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest