Ruutu.fi lakkasi toimimasta

Finnish Forum

Ruutu.fi lakkasi toimimasta

Postby proudfoot on Mon Mar 10, 2014 5:29 pm

Heip. Eli lyhykäisyydessään ruutu.fi, tai oikeastaan kyseisen palvelun videot ovat lakanneet minulla toimimasta. Tosi mystinen juttu, koska aiemmin ei ongelmia ilmennyt enkä ainakaan tietoisesti ole asentanut mitään tms. Kaikkialla muualla videot lähtevät pyörimään ja olen 'asenna ohjelmista' asentanut uusimman flashin sittemmin. Mistähän tässä voisi olla kyse? Eli kun siis koitan alkaa katsomaan jotain ohjelmaa, se lataa ruudulla hetken ja sitten siihen missä videon pitäisi alkaa pyöriä on vain musta laatikko - ei kuvaa eikä ääntä. Konekin (tai tuuletin) hurisee hetken eli jotain siellä tuntuisi tapahtuvan. Asensin toisen selaimen (opera) ja siinä ongelma on identtinen, eli tokkopa tuo firefoxin kiukuttelua on.
proudfoot
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue Jan 28, 2014 3:32 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Ruutu.fi lakkasi toimimasta

Postby kantele on Wed Mar 26, 2014 8:22 pm

EDIT: Adblock Plus pois käytöstä ruutu.fi osoitteesta ja toimii.

FireFox:
Tools --> Adblock Plus --> Disable on ruutu.fi
______
Oletko Chromella koittanut? Siinä on kuulemma jotakin etuja Flashin suhteen. Se on juhlinnan paikka kun pääsemme eroon Flashista... HTML5 olisi nykyään se juttu.
kantele
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Sun Oct 27, 2013 1:01 pm

Re: Ruutu.fi lakkasi toimimasta

Postby Maikzu on Sun Jun 29, 2014 6:42 am

^Tai suoraan adblock plus auki oikeasta yläkulmasta tai minne ikinä ikonin oletkaan siirtänyt ja sitten valinta "ei käytössä osoitteessa ruutu.fi" ja sivulle refressiä.
En usko että nyt on kuitenkaan kyse adblockista, mikäli mitään ei ole asenneltu ja ruudun videot ovat yhtäkkiä lakanneet toimimasta...

Näyttääkö sivusi samanlaiselta kuin itselläni? Linkki kuvaan. Näkyykö lisänä mainoksia? Videon kohta samanlainen?

Toki voit vielä kokeilla Chromea. Muista ottaa .deb päätteinen paketti, joka on tarkoitettu Debian/Ubuntu jakeluille ja bittisyys oman järjestelmäsi mukaan. Chromella itselläni toimisi jos sallisi mainospalvelimien yhteydenpidon. Eli Chrome ajaa jotain Googlen omaa versiota Flashista tai Windowsin Flash versiota Winellä. En muista kummin tämä meni. Opera käsittääkseni käyttää samaa flashiä kuin Firefox.

Mitä sivu http://www.ruutu.fi/laitetesti sanoo? Mikäli flashia ei näy niin ei se yritäkkään ladata koskaan mitään videota. Itselläni näyttää versioksi 0.0.0 firefoxilla, vaikka on flash asennettuna.

Edit: nyt näkyy ainakin itselläni 11.2.202 versio. Ruutu ei vain näy ymmärtävän sitä, tämä on uusin versio mikä on saatavilla Linuxille, mutta koska WIndowsille on versio 26 tai jotain vastaavaa jo olemassa niin Ruutu luulee tätä vanhaksi flashiksi eikä suostu näyttämään filmejä.

Todennäköisesti saa tämän sivun ohjeilla onnistumaan, lataamalla siis Windowsin flashin ja ajamalla sitä Pipelightissä joka käyttää Wineä.
Eli:
Asenna ensin Wine pakettivarastosta, sillä itsellä joskus kaatunut tämä asennus Winen puutteeseen:
sudo apt-get install wine

Ja nyt itse flashin pariin:
sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get -y install pipelight-multi
sudo pipelight-plugin --enable flash
Ja mikäli tarvitsee vielä DRM suojatun toiston ominaisuuden:
sudo pipelight-plugin --enable widevine
Maikzu
Level 1
Level 1
 
Posts: 12
Joined: Tue Jul 30, 2013 6:57 am


Return to Suomi (Finnish)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest