Možeš li napisati kako se konektuješ na internet, mislim na fizičku konekciju.... da li je to neki wireless? šta imaš od opreme itd? možda ti je sama veza nestabilna upravo zbog opreme..!
Ja takođe imam pppoe konekciju i nikada ne puca, ali sam kablom zakačen direktno na ruter koji je zadužen za link. sve radi kako treba..
najlakše ti je da odtvoriš terminal i ukucaš: pppoeconf
posle toga, ako ti engleski nije jača strana, na par pitanja odgovoriš sa yes i onda uneseš tvoje korisničke podatke (username i password) i na kraju potvrdno odgovoriš na pitanje da li konekciju treba startovati pri podizanju sistema.. Posle toga restartuj računar i sve bi trebalo da radi kao sat....
Postoji još jedna opcija...a to je da napraviš DSL konekciju, međutim, ona možda neće raditi u svim slučajevima.. ali kod DSL konekcije je bitno da kod metoda autentifikacije odabereš onaj metod koji zahteva tvoj provajder.... (PAP, CHAP, MSCHAP2) kod mene je obeleženo samo PAP (password autentification protocol)..
možda si do sad već rešio taj problem, a ako nisi, nadam se da će ti ovo bar malo pomoći.