help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst solved

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst solved

Postby cello_911 on Fri Apr 11, 2008 8:52 am

i have installed sucessfully on my dell inspiron 1520 linux mint 4.0 and love it but have no sound whatsoever, just an error message stating no device or no gstreamer installed , please advice me what i need to do to solve this issue

thanks
cello_911
cello_911
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:48 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst

Postby Husse on Sat Apr 12, 2008 8:17 am

Check that gstreamer is installed (in Synaptic)
It probably is and I guess the error message is due to no hardware found
What sound does it have?
(You can't find out anything with certainty on the net about the content of a particular computer)
If you don't know use
Code: Select all
lspci | grep -i audio

to find out
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst

Postby Andy Mack on Sat Apr 12, 2008 9:13 am

This is a repost if you want to copy and paste my/your replies.

Posted this morning.
Andy Mack
Level 3
Level 3
 
Posts: 118
Joined: Thu Feb 14, 2008 8:11 pm

Re: help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst

Postby Husse on Sat Apr 12, 2008 10:05 am

Andy Mack wrote:This is a repost if you want to copy and paste my/your replies.

Posted this morning.

??
Something must be missing....
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst

Postby Andy Mack on Sat Apr 12, 2008 10:24 am

Andy Mack
Level 3
Level 3
 
Posts: 118
Joined: Thu Feb 14, 2008 8:11 pm

Re: help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst

Postby cello_911 on Mon Apr 14, 2008 2:49 pm

husse..
thanks for your help...

does this help anyone to help me get sound
Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
cello_911
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:48 am

Re: help!!!!! No sound ...no device/gstreamer not inst

Postby cello_911 on Fri Apr 25, 2008 5:11 am

cello_911
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Fri Apr 11, 2008 8:48 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests