Why Can't I mount devices? solved

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help

Why Can't I mount devices? solved

Postby WinCrasher on Sun Jan 27, 2013 11:10 pm

When I first installed LM 13 MATE on my Toshiba Satellite laptop, I could plug in my camera and an Icon would appear on the desktop. I could right click and open with G Thumb, select the new pics and download. I would usually have to select less than 10 photos at a time or it wouldn't work. Cumbersome, but at least I could get photos to HD. Now I can't even do that. And if I plug in a card reader it tells me I am "Not Authorized".

I am the only user on this machine. I am the root Admin on this machine. I have every box checked under User settings>advanced User settings on this machine.

So why can't I Download my pics? This should be easy. I have never been able to watch a DVD on this machine. I don't know why. That should also be easy. I am not a programmer. I am a user. Why can't I use my computer?
Last edited by WinCrasher on Fri Feb 08, 2013 2:57 am, edited 1 time in total.
Linux Mint 17 Qiana MATE On a Toshiba Satellite L355 Laptop 160G HD 3G RAM

Genuine Intel(R) CPU 585 @ 2.16GHz Pentium III Xeon/Celeron
WinCrasher
Level 1
Level 1
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 2:33 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Why Can't I mount devices?

Postby bayvista on Sat Feb 02, 2013 1:41 am

Are you getting an error message or just nothing? Have you googled your problem? That's how I solve all my queries.
bayvista
Level 1
Level 1
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 20, 2009 11:48 pm

Re: Why Can't I mount devices?

Postby TheDynamicHamza21 on Sat Feb 02, 2013 1:30 pm

This may work,I'm unsure but it can't hurt.

Code: Select all
sudo users-admin

wait a moment (window maybe grey initially)

click you account

Advanced settings -> User Privileges -> Tick check box: Mount user-space filesystems (FUSE)


https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/550838


or this may help.
http://askubuntu.com/questions/222528/s ... untu-12-04
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1357593
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2057846
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1903608
Linux Registered User: # 573034

www.domeshotsandfatlaces.com
User avatar
TheDynamicHamza21
Level 5
Level 5
 
Posts: 780
Joined: Thu Oct 04, 2012 7:24 pm
Location: California

Re: Why Can't I mount devices? solved

Postby WinCrasher on Fri Feb 08, 2013 3:01 am

I did a fresh install.
Linux Mint 17 Qiana MATE On a Toshiba Satellite L355 Laptop 160G HD 3G RAM

Genuine Intel(R) CPU 585 @ 2.16GHz Pentium III Xeon/Celeron
WinCrasher
Level 1
Level 1
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 2:33 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], karlchen and 26 guests