Why Can't I mount devices? solved

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

Why Can't I mount devices? solved

Postby WinCrasher on Sun Jan 27, 2013 11:10 pm

When I first installed LM 13 MATE on my Toshiba Satellite laptop, I could plug in my camera and an Icon would appear on the desktop. I could right click and open with G Thumb, select the new pics and download. I would usually have to select less than 10 photos at a time or it wouldn't work. Cumbersome, but at least I could get photos to HD. Now I can't even do that. And if I plug in a card reader it tells me I am "Not Authorized".

I am the only user on this machine. I am the root Admin on this machine. I have every box checked under User settings>advanced User settings on this machine.

So why can't I Download my pics? This should be easy. I have never been able to watch a DVD on this machine. I don't know why. That should also be easy. I am not a programmer. I am a user. Why can't I use my computer?
Last edited by WinCrasher on Fri Feb 08, 2013 2:57 am, edited 1 time in total.
Linux Mint 17 Qiana MATE On a Toshiba Satellite L355 Laptop 160G HD 3G RAM

Genuine Intel(R) CPU 585 @ 2.16GHz Pentium III Xeon/Celeron
WinCrasher
Level 1
Level 1
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 2:33 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Why Can't I mount devices?

Postby bayvista on Sat Feb 02, 2013 1:41 am

Are you getting an error message or just nothing? Have you googled your problem? That's how I solve all my queries.
bayvista
Level 1
Level 1
 
Posts: 33
Joined: Sat Jun 20, 2009 11:48 pm

Re: Why Can't I mount devices?

Postby TheDynamicHamza21 on Sat Feb 02, 2013 1:30 pm

This may work,I'm unsure but it can't hurt.

Code: Select all
sudo users-admin

wait a moment (window maybe grey initially)

click you account

Advanced settings -> User Privileges -> Tick check box: Mount user-space filesystems (FUSE)


https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/550838


or this may help.
http://askubuntu.com/questions/222528/s ... untu-12-04
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1357593
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2057846
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1903608
Linux Registered User: # 573034

www.domeshotsandfatlaces.com
User avatar
TheDynamicHamza21
Level 5
Level 5
 
Posts: 780
Joined: Thu Oct 04, 2012 7:24 pm
Location: California

Re: Why Can't I mount devices? solved

Postby WinCrasher on Fri Feb 08, 2013 3:01 am

I did a fresh install.
Linux Mint 17 Qiana MATE On a Toshiba Satellite L355 Laptop 160G HD 3G RAM

Genuine Intel(R) CPU 585 @ 2.16GHz Pentium III Xeon/Celeron
WinCrasher
Level 1
Level 1
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 2:33 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], konjad, ricardezra, ssreddy555 and 42 guests