[Solved] Mount Pops up file explorer

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

[Solved] Mount Pops up file explorer

Postby SiGiS on Mon Feb 04, 2013 8:20 am

Silly question...more irretating than anything else:

Simply put:

When I do a mount, through the terminal screen (To be precise, a bash script), a file browser window pops up and I first have to close it to see the terminal screen again. How do I stop this behaviour?

Getting technical:

I am mounting the content of a VirtualBox .vhd file,
- using vdfuse to extract "EntireDisk" to the Fuse directory
- mounting it to a loop device on the Image directory

Am I doing something bad/wrong (apart from using sudo):

sudo mount Fuse/EntireDisk Image -t vfat -o loop

Reason why I do this:

I make frequent changes to the image during testing and I need to umount/mount the image every time to refresh the image or the changes don't allways reflect (to me it seems like some kind of VB caching of the image...p.s. the VM is stopped at the time of modifying/mounting the image)

Thanks in Advance

System: AMD/64 Black Box
OS: Mint Nadia (14)
Desktop: Cinnamon
Last edited by SiGiS on Sat Feb 16, 2013 5:11 pm, edited 1 time in total.
SiGiS
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 04, 2013 8:02 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

[Solved] Mount Pops up file explorer

Postby SiGiS on Sat Feb 16, 2013 5:10 pm

Now that's funny...I ignored it for a while but it started bugging me again. Somehow I finally realised it's the Autorun doing it :roll:

That's a bit of an odd feature though...loop device causing a Autorun? Shouldn't it only happen on physical device mounts?
SiGiS
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 04, 2013 8:02 am


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: alyab, congresstart, foole, Google [Bot], WharfRat and 23 guests