Running in software rendering mode?

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

Running in software rendering mode?

Postby gael33 on Fri Jun 07, 2013 3:15 am

I've upgraded from LM14 Cinnamon (64bit) to LM15 Cinnamon (64bit) and when I boot up I have a message on the screen saying, "Running in software rendering mode".
My computer is exactly the same as it was before the upgrade, so what could be the cause of this message, and importantly, how do I fix it?
The whole message says, " Cinnamon is currently running without video hardware acceleration and, as a result, you may observe much higher than normal CPU usage.
There could be a problem with your drivers or some other issue. For the best experience, it is recommended that you only use this mode for troubleshooting purposes."

Oddly, there appears to be no increase in CPU activity, and everything seems to be in good working order.
I am puzzled by this ...

Thanks, gael.
Operating System; Linux Mint 17 (Cinnamon) (64 bit)
Intel Core i3 processor 550
Graphics; Intel GMA HD
HDD; 500GB
Memory; 5 GB DDR,
Slàinte Mhath
Gael.
User avatar
gael33
Level 3
Level 3
 
Posts: 150
Joined: Thu Mar 19, 2009 9:50 am
Location: Glasgow, Scotland.

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Running in software rendering mode?

Postby alkolkin on Sun Sep 08, 2013 7:22 pm

Me too.
alkolkin
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sun Dec 19, 2010 1:59 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: colyn, Google [Bot] and 32 guests