[solved] ZTE mf622 internet not in all applications

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help

[solved] ZTE mf622 internet not in all applications

Postby knightmaremx on Sat Nov 08, 2008 8:13 pm

I got a ZTE mf622 modem from Telcel (Mexico)... My brother uses it withour problems in windows vista but I can just get it to work partially unde Mint 5,
I've read this thread viewtopic.php?f=150&t=9863&p=99395&hilit=mf622#p99395
and other info in ubuntu forums

My problem is that even after connecting through wvdial and getting an IP not all programs see the internet connection:
Firefox and emesene won't connect (I unmarked the "work offline" option in firefox).

but deluge torrent works perfectly without configuring anything, I also can connect to my work vpn through the console and access the servers.

If I try to ping http://www.google.com the ping command won't return results ...
gnome network manager shows there's no connection to internet

any idea to get the internet working on all applications?

My configuration is:
/etc/udev/rules.d/15-zte-mf622.rules
Code: Select all
ACTION!="add", GOTO="ZTE_End"
# Is this the ZeroCD device?
SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="2000",
SYSFS{idVendor}=="19d2", GOTO="ZTE_ZeroCD"
# Is this the actual modem?
SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="0001",
SYSFS{idVendor}=="19d2", GOTO="ZTE_Modem"
LABEL="ZTE_ZeroCD"
# This is the ZeroCD part of the card, remove
# the usb_storage kernel module so
# it does not get treated like a storage device
RUN+="/sbin/rmmod usb_storage"
LABEL="ZTE_Modem"
# This is the Modem part of the card, let's
# load usbserial with the correct vendor
# and product ID's so we get our usb serial devices
RUN+="/sbin/modprobe usbserial vendor=0x19d2 product=0x0001",
# Make users belonging to the dialout group
# able to use the usb serial devices.
MODE="660", GROUP="dialout"
LABEL="ZTE_End"


/etc/wvdial.conf
Code: Select all
[Dialer Defaults]
Init2 = ATZ
Init3 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init5 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.itelcel.com"
Stupid Mode = 1
Modem Type = Analog Modem
ISDN = 0
Phone = *99#
Modem = /dev/ttyUSB0
Username = webgprs
Password = webgprs2002
Dial Command = ATDT
Baud = 460800



thanks
Last edited by knightmaremx on Tue Nov 11, 2008 12:43 am, edited 1 time in total.
User avatar
knightmaremx
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Sun Apr 08, 2007 10:55 pm
Location: México

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: ZTE mf622 internet not in all applications

Postby Husse on Sun Nov 09, 2008 4:18 pm

Looks that you only have partial name resolution
But you can never ping http://www.google.com/
It must be ping www.google.com
Try
Code: Select all
ping -c 4 66.249.91.99

Should give you four results
If so solution hopefully here
http://www.linuxmint.com/wiki/index.php ... e_programs
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19703
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: [solved] ZTE mf622 internet not in all applications

Postby knightmaremx on Tue Nov 11, 2008 12:44 am

Thanks Husse!!!

That worked!
User avatar
knightmaremx
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Sun Apr 08, 2007 10:55 pm
Location: México


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 32 guests