[solved] ZTE mf622 internet not in all applications

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

[solved] ZTE mf622 internet not in all applications

Postby knightmaremx on Sat Nov 08, 2008 8:13 pm

I got a ZTE mf622 modem from Telcel (Mexico)... My brother uses it withour problems in windows vista but I can just get it to work partially unde Mint 5,
I've read this thread viewtopic.php?f=150&t=9863&p=99395&hilit=mf622#p99395
and other info in ubuntu forums

My problem is that even after connecting through wvdial and getting an IP not all programs see the internet connection:
Firefox and emesene won't connect (I unmarked the "work offline" option in firefox).

but deluge torrent works perfectly without configuring anything, I also can connect to my work vpn through the console and access the servers.

If I try to ping http://www.google.com the ping command won't return results ...
gnome network manager shows there's no connection to internet

any idea to get the internet working on all applications?

My configuration is:
/etc/udev/rules.d/15-zte-mf622.rules
Code: Select all
ACTION!="add", GOTO="ZTE_End"
# Is this the ZeroCD device?
SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="2000",
SYSFS{idVendor}=="19d2", GOTO="ZTE_ZeroCD"
# Is this the actual modem?
SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idProduct}=="0001",
SYSFS{idVendor}=="19d2", GOTO="ZTE_Modem"
LABEL="ZTE_ZeroCD"
# This is the ZeroCD part of the card, remove
# the usb_storage kernel module so
# it does not get treated like a storage device
RUN+="/sbin/rmmod usb_storage"
LABEL="ZTE_Modem"
# This is the Modem part of the card, let's
# load usbserial with the correct vendor
# and product ID's so we get our usb serial devices
RUN+="/sbin/modprobe usbserial vendor=0x19d2 product=0x0001",
# Make users belonging to the dialout group
# able to use the usb serial devices.
MODE="660", GROUP="dialout"
LABEL="ZTE_End"


/etc/wvdial.conf
Code: Select all
[Dialer Defaults]
Init2 = ATZ
Init3 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init5 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.itelcel.com"
Stupid Mode = 1
Modem Type = Analog Modem
ISDN = 0
Phone = *99#
Modem = /dev/ttyUSB0
Username = webgprs
Password = webgprs2002
Dial Command = ATDT
Baud = 460800



thanks
Last edited by knightmaremx on Tue Nov 11, 2008 12:43 am, edited 1 time in total.
User avatar
knightmaremx
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Sun Apr 08, 2007 10:55 pm
Location: México

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: ZTE mf622 internet not in all applications

Postby Husse on Sun Nov 09, 2008 4:18 pm

Looks that you only have partial name resolution
But you can never ping http://www.google.com/
It must be ping www.google.com
Try
Code: Select all
ping -c 4 66.249.91.99

Should give you four results
If so solution hopefully here
http://www.linuxmint.com/wiki/index.php ... e_programs
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19714
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: [solved] ZTE mf622 internet not in all applications

Postby knightmaremx on Tue Nov 11, 2008 12:44 am

Thanks Husse!!!

That worked!
User avatar
knightmaremx
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Sun Apr 08, 2007 10:55 pm
Location: México


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 36 guests