no sound

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

no sound

Postby neomaxi on Tue Nov 11, 2008 9:06 pm

I searched these forums and could not find a solution.
I have KDE CE 5.0

I have a few different sound cards.

1 out of 5 times I boot, the sound works.

the times it does, i go into Kmix and the correct sound card is selected.

When it doesn't work... i go into Kmix and the wrong sound card is selected.
but when i do select the corrrrect card.. i still get no sound.

I just have to keep rebooting until the correct sound card on boot loads..

any ideas?
neomaxi
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Tue Nov 11, 2008 9:02 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: no sound

Postby Husse on Wed Nov 12, 2008 8:10 am

I have a few different sound cards.

?? a few...
Or you have two cards, one built in and the other an add on (pci) card?
If so disable the built in card in BIOS
No guarantee it helps, it can probably be detected anyway but it may help
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it
Husse
Level 21
Level 21
 
Posts: 19710
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: no sound

Postby neomaxi on Wed Nov 12, 2008 1:52 pm

the built in one, I am using.. I have a USA soundblaster MP3 USB one.. and it also says Aureal ...

so I have three options in KMIX.

in PCLOS.. i could just go the control center and choose which card or devince i wanted at boot.

is there something similar to this in Mint KDE ?
neomaxi
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Tue Nov 11, 2008 9:02 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: eanfrid, harlekein, I2k4 and 29 guests