installing

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

installing

Postby meez on Tue May 15, 2007 5:26 pm

Hi there all

This is my first attempt at using Linux in any form. Have been trying for 2 days to install Bianca both the light version from a free distro that came with a magazine and Bianca from a iso image I downloaded.

Both are giving the same error message when booting,

Gnome settings deamon error, then some information about various settings may not be enabled, hen the install jams

any ideas,its being installed onto a freshly formatted HD

any help appreciated
meez
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue May 15, 2007 4:55 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby Boo on Tue May 15, 2007 7:42 pm

what are your system specs?
RAM is the big one. you need at least 256MB, but even that may not be enough.

the other thing is to check the wiki CD troubleshooting.

http://www.linuxmint.com/wiki/index.php ... ur_Live_CD

:D
Image
Now where was i going? Oh yes, crazy!
User avatar
Boo
Level 8
Level 8
 
Posts: 2364
Joined: Mon Mar 26, 2007 7:48 am

Gnome Settings Daemon

Postby r00tintheb0x on Sun May 27, 2007 9:17 am

I'm getting the same thing, the daemon is running and the control panel works fine. I just ignore it.
r00tintheb0x
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun May 27, 2007 9:12 am

Postby kenetics on Sun May 27, 2007 10:24 am

I had that problem with Bianca but not with Cassandra.
User avatar
kenetics
Level 5
Level 5
 
Posts: 614
Joined: Thu Dec 14, 2006 9:57 pm
Location: Somewhere on a Florida beach

Postby Lolo Uila on Sun May 27, 2007 8:30 pm

I had that problem as well from the live CD. It's a somewhat common problem with Bianca that appears to be limited to the Live CD. Most find that after installation the problem does not reappear.

As long as you are sure your CD is okay (did you check the md5?) just go ahead and install it. You should be fine.

On my system I found if I rebooted the live CD several times I would eventually get a boot without the error. But it doesn't seem to matter if you are installing.

Aloha, Tim
User avatar
Lolo Uila
Level 5
Level 5
 
Posts: 547
Joined: Thu Mar 15, 2007 3:40 am
Location: Kapolei, Hawaii


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], powerhouse and 30 guests