Dual Video and Beryl??

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help

Dual Video and Beryl??

Postby silver on Mon Sep 03, 2007 11:19 pm

I have a dual head video card. My problem is when I turn Beryl on.

My second screen locks, then my hole system locks up. Except the mouse.

Any one out there who can help me solve this?
I would apreciat it.

Thanks
Ronnie
Image
silver
Level 2
Level 2
 
Posts: 64
Joined: Thu Aug 30, 2007 6:32 pm
Location: Honduras

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Postby Lolo Uila on Tue Sep 04, 2007 5:13 am

A little more info, please...

What video card are you using?

What video driver (default open source, or proprietary)?

And how did you set up dual displays (xinerama, merged-fb, twinview)?

It's difficult to help you when we have no info to work with.

:?
User avatar
Lolo Uila
Level 5
Level 5
 
Posts: 548
Joined: Thu Mar 15, 2007 3:40 am
Location: Kapolei, Hawaii

Sorry my fault

Postby silver on Tue Sep 04, 2007 2:14 pm

I'm running a Geforce 6200, (256mb), running Nvidia restricted drivers.

the screens are set up as seperate X screens.

No Xinerama, no Twinview.

Any thing else I can give you to help me.

Here is a copy of my xorg.

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Samsung"
ModelName "Samsung SyncMaster"
HorizSync 30.0 - 81.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor1"
VendorName "DELL"
ModelName "DELL E773c"
HorizSync 30.0 - 70.0
VertRefresh 50.0 - 160.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6200"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6200"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "CRT-0: 1280x1024 +0+0; CRT-0: 1152x864 +0+0; CRT-0: 1024x768 +0+0; CRT-0: 832x624 +0+0; CRT-0: 800x600 +0+0; CRT-0: 640x480 +0+0"
Option "AGPMode" "8"
Option "RenderAccel" "true"
Option "NoLogo" "true"
Option "AddARGBGLXVisuals" "on"
Option "TripleBuffer" "true"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "CRT-1: 1280x1024 +0+0"
Option "AGPMode" "8"
Option "RenderAccel" "true"
Option "NoLogo" "true"
Option "AddARGBGLXVisuals" "on"
Option "TripleBuffer" "true"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Thanks
Ronnie
Image
silver
Level 2
Level 2
 
Posts: 64
Joined: Thu Aug 30, 2007 6:32 pm
Location: Honduras

Postby Lolo Uila on Wed Sep 05, 2007 2:03 pm

I believe you have to use TwinView if you want Beryl. Otherwise 3D acceleration only works on 1 display.
User avatar
Lolo Uila
Level 5
Level 5
 
Posts: 548
Joined: Thu Mar 15, 2007 3:40 am
Location: Kapolei, Hawaii

Postby silver on Thu Sep 06, 2007 2:45 pm

Well that didn't get me far.

I ajusted my xorg file to turn twinview on. and It didn't change anything.

Beryl still dosen't do any thing more than it did. Perhapse my ajusting is wrong take a look. Anyone who might be able to help I would apriciate it. I noticed that Compiz is the same, i.e. dosen't work any better than beryl.

here is my changed xorg.

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Samsung"
ModelName "Samsung SyncMaster"
HorizSync 30.0 - 81.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor1"
VendorName "DELL"
ModelName "DELL E773c"
HorizSync 30.0 - 70.0
VertRefresh 50.0 - 160.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6200"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6200"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "CRT-0: 1280x1024 +0+0; CRT-0: 1152x864 +0+0; CRT-0: 1024x768 +0+0; CRT-0: 832x624 +0+0; CRT-0: 800x600 +0+0; CRT-0: 640x480 +0+0"
Option "AGPMode" "8"
Option "RenderAccel" "true"
Option "NoLogo" "true"
Option "AddARGBGLXVisuals" "on"
Option "DisableGLXRootClipping" "True"
Option "TripleBuffer" "true"
Option "TwinView" "1"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "metamodes" "CRT-1: 1280x1024 +0+0"
Option "AGPMode" "8"
Option "RenderAccel" "true"
Option "NoLogo" "true"
Option "AddARGBGLXVisuals" "on"
Option "DisableGLXRootClipping" "True"
Option "TripleBuffer" "true"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Thanks for the help
Ronnie
Image
silver
Level 2
Level 2
 
Posts: 64
Joined: Thu Aug 30, 2007 6:32 pm
Location: Honduras


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Reorx and 27 guests