New mint 4 install drops to shell during boot.

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

New mint 4 install drops to shell during boot.

Postby dungbeetle on Mon Dec 03, 2007 2:27 pm

Hi Guys, I have been searching for a good distro for my new acer travelmate 7520 since I bought it a couple weeks ago. I was running pclos on my old dell but it is hopeless on this one. Very few distros seem to work on this without problems (in fact, ubuntu is probably closest, but I just cant get on with it) and I thought Mint was looking very promising so I installed it as everything seemed great, running from the live cd. Unfortunately, after the install, mint gives an error msg early during boot reading something like " bios bug ....8254 timer...no-apic". After a minute or so, it drops me to a shell and the only thing I can think to do is poweroff. :oops:

Searching for 8254 produced one thread with a similar problem except it appeared that the laptop booted fully, so I'm not sure if the advice to flash the bios still holds. I Would prefer another option first if there is one........

Hope someone can help. Thanks in advance.
Sony Vaio VGN-FW31E
User avatar
dungbeetle
Level 1
Level 1
 
Posts: 40
Joined: Mon Dec 03, 2007 2:10 pm
Location: Lincolnshire, England

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: New mint 4 install drops to shell during boot.*SOLVED*

Postby dungbeetle on Tue Dec 04, 2007 7:36 pm

Got it working now after several install attempts. Seems to be a problem if you install the restricted drivers before starting to install the os. Also could only get ethernet to connect during boot. That is, I could not get a connection if I plugged in after the os had finished booting. Are these known bugs?
User avatar
dungbeetle
Level 1
Level 1
 
Posts: 40
Joined: Mon Dec 03, 2007 2:10 pm
Location: Lincolnshire, England


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], centeronlm, EmpireITtech, JohnBobSmith and 29 guests