package installs that dont get to menu

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

package installs that dont get to menu

Postby drifter on Tue Feb 19, 2008 8:26 am

I just switched to Mint a couple days ago with a cd I bought online mint 4.0 with gnome.
It is great I only use xp now for one thing.

My problem is that when I install a package with Synaptic and the name dosnt make it to the menu. I use synaptic to tell me where it installed the files. Then I go look. Sometimes they are not there. I look everywhere in system files. Sometimes I find pieces of the installed program in several different locations. But when I look for the file that looks like a a piece of paper with a diamond in the center to start the program I cant seem to find it.

I have a very old system and live on social security so cant upgrade system right away. I have beryl and compiz running with a lot of effects turned on and cpu only at 11 percent usage. This is great OS!!!!
drifter
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Feb 18, 2008 7:58 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: package installs that dont get to menu

Postby Fornhamfred on Tue Feb 19, 2008 2:22 pm

Hello Drifter

Welcome to Mint and glad you like what you see.

Could you advise us how much ram you have please?

Also if you use the software portal does it install OK?
Fornhamfred
Level 6
Level 6
 
Posts: 1134
Joined: Wed Oct 31, 2007 3:38 pm
Location: Suffolk UK

Re: package installs that dont get to menu

Postby drifter on Tue Feb 19, 2008 7:06 pm

Thanks for the reply. A guy in town is building machines from old parts and he has a legal master install cd for win xp pro.
I bought my machine for $100.00. 192mb pc 100 ram and 10g hard drive.

I upgraded it a little at a time.
Pentium III 550 Mz
80g hard drive running at sytem speed ATA66
768 mb pc100 memory brand new. (my bus is only 100Mz
envidia GeForce 6200 with 2 engines on it.(Brand new board) it is a AGP 8x board but will only run at agp 2x on my system
It has 256mb video memory.

Yes software portal at mint website I got maybe 3 or 4 programs. All installed and went to menu. I downloaded Firefox 3.3
tar bal and unpacked it. I played around with the files until I found a file that looked like a piece of paper with a diamond in the middle. This particular one started firefox and I used it to make a shortcut to the menu

All packages from Synaptec say they installed ok. But they dont all make it to the menu. I have spent a lot of time looking for that little executable that turns them on but cant find it for the ones that dont get to the menu. Sometimes I think an install mistake was made and synaptec didnt catch it. So I do an uninstall of the program and synaptec does it without error messages of any kind like maybe coudnt find all dependencies or something like that. Then I do a reinstall and same problem.

Thanks for your help.
drifter
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Feb 18, 2008 7:58 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], DTJ, Google Adsense [Bot] and 36 guests