Mint na sociálních sítích

Czech forums

Moderator: lubor

Mint na sociálních sítích

Postby otoman on Sat Apr 23, 2011 2:41 pm

Ahoj, co založit českou fans stránku LM na Facebooku či Twitteru?
otoman
Level 1
Level 1

Linux Mint is funded by ads and donations.

Re: Mint na sociálních sítích

Postby volani.webnode.cz on Sun Apr 24, 2011 4:35 pm

Facebooku či Twitter je zlo :D
Ale bránit ti vtom nebudu, jen nečekej že to budu používat .)
Spíš byhc ocenil českou WiKi a více dokumentace v češtině..+

Navíc, když někdo klikne na reklamu na facebooku, tak z toho mint nebude mít nic, když klikne někdo na reklamu tady tak z toho má prospěch mint..
Osobně bych raději více informací v češtině mimo facebook...
twitter přežiju, dá se to odebírat přes RSS.. :lol:
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby otoman on Mon Apr 25, 2011 11:49 am

Dobře, teď záleží jestli tu českou wiki rozjet na vlastní doméně nebo tady...
otoman
Level 1
Level 1

Postby volani.webnode.cz on Tue Apr 26, 2011 6:07 am

Mint, má asi malou českou komunitu.
Takže je otázka, jak je komaptibilní mint založený na ubuntu s návody na http://wiki.ubuntu.cz/ a radami z http://forum.ubuntu.cz/.
A jak je na tom kompatibilita mintu s debianem.
Pak je otázka, jak využít už existující projekty a přitom rozjet vlastní (to co je pro mitn specifické, nebo zaměřené na jiné uživatele).
Každopádně si myslím. že hlavní překážkou bude momentálně nedostatek zájmu a přispěvovatelů (rád bych se pletl).
Co se diskuzního fora týká, tak pro (aby byla na vlastní doméně a českém hostingu) by mluvilo to, že je forum často přetížené, proti náklady na doménu a to že na oficiálním foru (tomto) je reklama, z které mají příjem doufám programátoři a tvůrci mintu.
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby otoman on Tue Apr 26, 2011 10:21 am

Co zkusit free hosting? Peníze z reklamy sice nepůjdou programátorům ani jiným tvůrcům Mintu (a ani mě ne), ale aspoň by se vidělo zda to má smysl a nás by to nestálo ani korunu. Jinak co jsem koukal doména linuxmint.cz je obsazená (ovšem trochu ji chybí obsah), takže řešení číslo 2 je zkusit se domluvit s majitelem, jestli by nám část svého prostoru nepropůjčil.
otoman
Level 1
Level 1

Postby volani.webnode.cz on Tue Apr 26, 2011 11:01 am

otoman wrote:Co zkusit free hosting? Peníze z reklamy sice nepůjdou programátorům ani jiným tvůrcům Mintu (a ani mě ne), ale aspoň by se vidělo zda to má smysl a nás by to nestálo ani korunu. Jinak co jsem koukal doména linuxmint.cz je obsazená (ovšem trochu ji chybí obsah), takže řešení číslo 2 je zkusit se domluvit s majitelem, jestli by nám část svého prostoru nepropůjčil.

A ty bys byl ochotný se starad o moderaci fora, čištení wiki od nesmyslů a napsat tam nějáký smysluplný návod?
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby otoman on Tue Apr 26, 2011 1:29 pm

Jo klidně, samozřejmě pokud by se našel někdo ochotný mi pomoci budu jen rád :)
Jenom by teda bylo dobrý abych věděl co čeští uživatelé Mintu ocení ;)
otoman
Level 1
Level 1

Postby rpet on Thu Oct 27, 2011 11:17 am

nejhorsi mozny reseni, ktery vas napadlo: free hosting. kdy uz lidi pochopite, ze kdyz je neco "zadarmo", tak v tom nutne musi byt hacek? jako profesional, kterej denne webhosting resi, o tom ledasco vim...

a za druhy. hosting v cr bych si po svych zkusenostech uz nikdy nevybral - ti skutecne kvalitni jsou na muj vkus dost drazi - na situaci v cr, kdy jim to zakaznici jsou ochotni platit, to samozrejme neplati.

asi by jste se divili, za jak smesny ceny se da cechum udelat program na miru a za par supu. muj dojem je, ze spouste lidi v cr jeste nedocvaklo, ze v pripade netu se zahranicnich profi-hostingu nikdo bat nemusi...
rpet
Level 3
Level 3

Postby volani.webnode.cz on Sat Oct 29, 2011 5:31 am

rpet wrote:nejhorsi mozny reseni, ktery vas napadlo: free hosting. kdy uz lidi pochopite, ze kdyz je neco "zadarmo", tak v tom nutne musi byt hacek? jako profesional, kterej denne webhosting resi, o tom ledasco vim...

a za druhy. hosting v cr bych si po svych zkusenostech uz nikdy nevybral - ti skutecne kvalitni jsou na muj vkus dost drazi - na situaci v cr, kdy jim to zakaznici jsou ochotni platit, to samozrejme neplati.

asi by jste se divili, za jak smesny ceny se da cechum udelat program na miru a za par supu. muj dojem je, ze spouste lidi v cr jeste nedocvaklo, ze v pripade netu se zahranicnich profi-hostingu nikdo bat nemusi...

A co ceny třeba wedosu? tuhle jsem tam kupoval doménu eu pod 50 Kč a k tomu je zadarmo mini hosting (100 MB neomezený přenos dat, bez reklam).
Dobré mi také přijde ve verzi zadarmo webnode pro malé weby.
Jinak není tak zásadně důležitá forma, jako obsah :)
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby rpet on Sat Oct 29, 2011 11:11 am

tak fakt nevim, jestli si ze me delas srandu, nebo to mel byt nejaky test??

jejich minihosting nedovoluje ani jednu z funkci, ktere jsou pro uvazovany projekt docela zasadni (namatkou: budes urcite potrebovat vic mail adres, oni ani nerikaji, kolim ti jich daji, je tam krizek - takze zadnou?? dalsi: databaze, krizek. takze bez databaze?? autorespond, redirecting mailu - krizek. subdomeny, .htaccess, ftp pristupy - krizek...). traffic prosimte vubec neres, neplanujes server typu uloz.to, planujes komunitni web s velmi malym zatizenim (kolik si myslis, ze bude traffic v prvnim roce??)... dalsi vec: to, ze mi nekdo nabidne neco na dva roky zdarma, je sice fajn. otazka ovsem zni, CO BUDE POTOM... nemaj na vyber mezi linux a windows serverem. nemaj SSH. nemaj cPanel....

dalsi vec: ja jsem jeste nevidel v CR hosting, kterej by rekl, ze mel nizsi dostupnost jak 99.99%. je to mozny? ale jo, asi jo. jenze, ono je HROZNE dulezity, jak dlouho bezi monitoring providera... my mame 99.98% a nijak se za to nestydime, protoze celosvetove to dava EXCELLENT rating - fimtu monitorujou od roku 2006.

proste: vetsina zakazniku se diva na to, co je zadarmo. ale nejak je nenapadne se podivat na to, co mit nebudou, pripadne za co budou platit....
rpet
Level 3
Level 3

Postby volani.webnode.cz on Sat Oct 29, 2011 5:54 pm

rpet wrote:tak fakt nevim, jestli si ze me delas srandu, nebo to mel byt nejaky test??

jejich minihosting nedovoluje ani jednu z funkci, ktere jsou pro uvazovany projekt docela zasadni (namatkou: budes urcite potrebovat vic mail adres, oni ani nerikaji, kolim ti jich daji, je tam krizek - takze zadnou?? dalsi: databaze, krizek. takze bez databaze?? autorespond, redirecting mailu - krizek. subdomeny, .htaccess, ftp pristupy - krizek...). traffic prosimte vubec neres, neplanujes server typu uloz.to, planujes komunitni web s velmi malym zatizenim (kolik si myslis, ze bude traffic v prvnim roce??)... dalsi vec: to, ze mi nekdo nabidne neco na dva roky zdarma, je sice fajn. otazka ovsem zni, CO BUDE POTOM... nemaj na vyber mezi linux a windows serverem. nemaj SSH. nemaj cPanel....

dalsi vec: ja jsem jeste nevidel v CR hosting, kterej by rekl, ze mel nizsi dostupnost jak 99.99%. je to mozny? ale jo, asi jo. jenze, ono je HROZNE dulezity, jak dlouho bezi monitoring providera... my mame 99.98% a nijak se za to nestydime, protoze celosvetove to dava EXCELLENT rating - fimtu monitorujou od roku 2006.

proste: vetsina zakazniku se diva na to, co je zadarmo. ale nejak je nenapadne se podivat na to, co mit nebudou, pripadne za co budou platit....

Srandu si nedělám, miniweb by asi na to co se tu uvažuje nestačil. A ta varianta na dva roky zdarma při přechodu z jiného hostingu "co by potom jako mělo být? prostě 30 Kč měsíčně.. je myslím zajímavá..
c panel netuším co je.. možná toto?
Mají tam linux a SSH je potřeba u webhostingu k čemu? Na vlastní aplikace je spíš virtual hosting..
Monitoring..
A windows nenabízí, v ČR o něj až takový zájem asi není - opět to řeší případně vhosting..
Prostě mě připadalo že tu jen kritizujete české poměry, tak jsem chtěl také zastat jedné firmy která je myslím konkurenceschopná (možná jsem divný, ale používám i občas seznam přestože google hledá lépe a má více funkcí :P)
Ale nic proti vaší nabídce, jen by mě osobně zajímalo co si za ní standardně účtujete.. :)
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby rpet on Sun Oct 30, 2011 12:35 am

windows server je dobry treba na exchange, ale to neni tenti pripad. nic mene, my mame vsechny nabidky jak v linux, tak windows. a za unlimited balik si uctuju £5.99 mesicne, prip. £68/29 rocne...
rpet
Level 3
Level 3

Postby volani.webnode.cz on Thu Nov 17, 2011 7:04 am

otoman wrote:Jo klidně, samozřejmě pokud by se našel někdo ochotný mi pomoci budu jen rád :)
Jenom by teda bylo dobrý abych věděl co čeští uživatelé Mintu ocení ;)

Máme povoleno psát návody pro mint na http://wiki.ubuntu.cz/ viz: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic= ... #msg425558 .

Mě osobně by se hodil návod jak nastavit obnovovací frekvenci u systémem nerozpoznaných CRT monitorů u různých GK a ovladačů. Často na tento problém narážím a složitě ho řeším :)
Návod by se dal přidat asi sem: http://wiki.ubuntu.cz/Nastaven%C3%AD%20monitoru
Možná by se hodili už předem vytvořené cfg soubory, které by umožnili v GUI naklikat z velkého výběru rozlišení a obnovovacích frekvencí (funkční řešení se dá rychle a snadno najít metodou pokus-omyl).
Jinak je to už trošku mimo téma, bylo by možné založit nové vlákno a dát sem na něj odkaz..
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby Elisa on Fri Nov 25, 2011 2:22 am

Natech par veci by snad stacila i G+ stranka, viz treba:
https://plus.google.com/u/0/100884483101632960409/posts

Nebo si pak udelat na svem/jinem PC, ktery je pripojenej k netu vlastni wiki a spustit to jako hidden services (pres Tor). Vse bude bezet na tvem PC a budes si tam provozovat vse, co si sam nainstalujes ;)
Linux/Unix is about freedom, Windows about slavery.

md5 / sha1 check [how-to for NEWBIES] :idea:

Image
Score: 43 I have some hippie in me. Cool, man 8)
Take the elitemrp.net "Are you a Hippie?" Test
Elisa
Level 6
Level 6

Postby volani.webnode.cz on Tue Nov 29, 2011 9:44 am

G+ je podle mne stejné zlo jako facebook nebo twitter!
TOR je podle mne (snad) zbytečnost a vlastní wiki když máme už oficiálně povolené spát na největší čeksou wiki v ČR která funguje dlouhodobě zatím bezpředmětné (možná časem, až bude více wiki kvalitních hesel o mintu a né o ubuntu :D - zatím o žádném mintím nevím :lol: )
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby harvi on Mon Jan 02, 2012 5:36 am

Caute ludia. Mam jeden unlimited hosting a dalsi idem brat ( pravdepodobne do konca mesiaca bude zrieseny).
Ak by bol zaujem mozem na ten novy nahodit wiki a pod. proste co len chcete s tym ze bude trebalo zaplatit domenu co je asi 13€ .
Cely hosting stoji rocne necelych 100€ tak keby sa nasla skupina ludi co to podpori aj ked 2€ tak za domenu+20€ by to mohlo cely rok ficat.
Nejedna sa o peniaze pre mna ale o to ze na tom serveri pobezi viac webov a takto za celkom dobru cenu je server s vybornou konektivitou, neombedzenymi databazami, php, cron, co len chces.

hosting je u : http://www.websupport.sk ---- zatial sme s nimi nemali problem.

CI budem ten hosting brat alebo nie je budem vediet do konca mesiaca.

To je taka ponuka tak skuste porozmyslat a pod.
harvi
Level 1
Level 1

Postby rpet on Mon Jan 02, 2012 8:02 am

@ harvi:

prosimte. to je strasne drahej hosting. kde to zijes??

anyway, kdyby jsi cetl tu diskusi celou, vedel by jsi, ze uz jednou tady probehla nabidka na neomezeny hosting zdarma, se vsim vsudy. a to, co nabizi web support je u nas naprosty standard - az na tu cenu (u nas vyjde unlimited hosting na £1.00 vcetne dph).

nic mene, wiki jede na ubuntu foru, takze ani my, ani ty, asi neuspejeme...
rpet
Level 3
Level 3

Postby harvi on Mon Jan 02, 2012 9:03 am

rpet wrote:@ harvi:

prosimte. to je strasne drahej hosting. kde to zijes??

anyway, kdyby jsi cetl tu diskusi celou, vedel by jsi, ze uz jednou tady probehla nabidka na neomezeny hosting zdarma, se vsim vsudy. a to, co nabizi web support je u nas naprosty standard - az na tu cenu (u nas vyjde unlimited hosting na £1.00 vcetne dph).

nic mene, wiki jede na ubuntu foru, takze ani my, ani ty, asi neuspejeme...

hej zijem na slovensku kde kazdy chce od kazdeho vytrieskat co najviac a veru so zahranicnymi hostingami sa mi zaoberat nechce absolutne a ani nemam na to tolko casu sa s nimi dohadovat hore dole ze co kto chce. Ked u teba stoji £1.00 aj s dph tak prosim. dal som taky navrh, nechcete dobre, staci napisat normalne ze nie je zaujem a hotovo.

btw. daj link na ten paradny hosting
harvi
Level 1
Level 1

Postby volani.webnode.cz on Mon Jan 02, 2012 10:21 am

Zdá se mi že se tady z toho stává debata o hostinzích :)
Na slovensku to máte opravdu předražené..
http://jabb.im/4l4 - cena 30Kč s DPH za měsíc..

Jinak běží už nějákou dobu http://lmint.webnode.cz/ ale moc tam toho zatím není, tak jsem to nikde nepropagoval ani nepřidával do katalogů atd.. :)
volani.webnode.cz
Level 3
Level 3

Postby rpet on Mon Jan 02, 2012 5:22 pm

no, to je fakt :D tak jo, taky si udelam reklamu:

http://hosting.comp-support.co.uk/

koncem ledna vyjedeme s ceskou verzi. to, co u vas nabizej za penize, my mame zdarma. to, co jini nabizej za 30Kc, my budeme mit za 15Kc (ci tak neco dle kurzu...). a neomezenej bude za 30Kc...

bude veselo jeste :D
rpet
Level 3
Level 3

Linux Mint is funded by ads and donations.

Return to Czech