Linux Mint 12 Czech

Czech forums

Moderator: lubor

Linux Mint 12 Czech

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:16 pm

Zakládám nový topic, který je zaměřen na vše kolem Linuxu Mint 12. Je určen pouze pro Vaše poznatky, dotazy a rady ohledně tohoto systému. Mimo téma, prosím, v tomto tématu nediskutujte. Děkuji za pochopení.
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 3:37 pm, edited 2 times in total.
labeent
Level 2
Level 2

Linux Mint is funded by ads and donations.

Re: Linux Mint 12 Czech

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:17 pm

Mint 12

Postby labeent on Tue Nov 22, 2011 4:35 am

Zdravím, chtěl bych sepsat pár postřehů. Testuji Mint12 x64 s rozhraním Mate.Jedná se o celkem svižný desktop, funguje také rozumně.Co mi zatím ještě dělá starosti je: Winstrom - nepřipojí se k datovému zdroji , Nautilus - při otevření NTFS disku spadne, mezitím disk připojí a po opětovném spuštění je vše ok.Občas zamrzne Free Rapid Downloader- FRD. Jinak jsem zatím nezaznamenal nějaký větší problém....

labeent
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 2:38 pm, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:19 pm

Re: Mint 12

Postby Holy Diver on Tue Nov 22, 2011 12:10 pm

Já nainstaloval 32 bitovou verzi, všechno šlape k mé úplné spokojenosti. Jen jsem postrádal absenci apletů pro monitorování senzorů pro gnome panel, samozřejmě v Mate. Tak jsem si nainstaloval Avant Window Navigator, abych nemusel mít spuštěný gkrellm.
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 2:38 pm, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:21 pm

Postby rpet on Wed Nov 23, 2011 1:18 am

a co je tam za prostredi? unity?
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 2:39 pm, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:23 pm

Postby labeent on Sat Nov 26, 2011 7:09 am

rpet wrote:
a co je tam za prostredi? unity?

Jede tam Gnome s prostředím dle výběru.To, co je nejpodobnější klasickému Mintu se jmenuje Mate. Pak je tam možnost Gnome-shell.
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 2:41 pm, edited 2 times in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:25 pm

Postby volani.webnode.cz on Sun Nov 27, 2011 8:53 am

hellshare.com
Code: Select all
http://download.hellshare.cz/linuxmint-12-gnome-dvd-32bit-iso/4159971/

multishare.cz
http://www.multishare.cz/stahnout/581977/linuxmint-12-gnome-dvd-32bit-iso/

quickshare.cz
http://www.quickshare.cz/stahnout-soubor/656712:linuxmint-12-gnome-dvd-32bit-iso_1027MB

uloz.to
http://www.uloz.to/11327704/linuxmint-12-gnome-dvd-32bit-iso
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 2:40 pm, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:27 pm

Postby gumka on Mon Nov 28, 2011 8:10 am

mno mne vadí niekoľko dosť podstatných vecí!
neexistuje kontextová ponuka v Menu; ako odoslať odkaz na aplikáciu na plochu alebo do task baru? tiež najprv musím aplikáciu spustiť, následne prepnúť na unity a až potom sa objaví nejaká kontextová ponuka s veľmi obmedzenými možnosťami! našiel som len "pridať do obľúbených"; nové okno(duplikovať stránku si viem aj sám priamo v prehliadači! na to nepotrebujem ponuky operačného systému!) a samotné otvorené okno! jednoducho SLABOTA!
ako vypráskať zo základnej ponuky (t.z.v. obľúbených) nezmysly ako Banshee - resp. ako si upraviť túto ponuku k "obrazu svojmu" na to som doteraz neprišiel. vidím to na veľké mínus
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:30 pm

Postby ferri on Mon Nov 28, 2011 11:12 am

Pre mňa má Gnome Shell resp. MGSE nulovú hodnotu. Zbytočná snaha.
Klasické Gnome 2 s horným a dolným panelom som neznášal a v dobe širokouhlých obrazoviek sa vracať k tomuto konceptu je scestné.
MATE je mi omnoho bližšie, aj keď veľa vecí ešte chýba.
Zatiaľ budem zrejme až do konca podpory bežať na LM 11. Potom sa uvidí. :shock:
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:31 pm

Postby volani.webnode.cz on Mon Nov 28, 2011 3:16 pm

ferri wrote:
Pre mňa má Gnome Shell resp. MGSE nulovú hodnotu. Zbytočná snaha.
Klasické Gnome 2 s horným a dolným panelom som neznášal a v dobe širokouhlých obrazoviek sa vracať k tomuto konceptu je scestné.
MATE je mi omnoho bližšie, aj keď veľa vecí ešte chýba.
Zatiaľ budem zrejme až do konca podpory bežať na LM 11. Potom sa uvidí. :shock:

V gnomepanelu (gnome2) si můžeš také panely přesunout jak je libo :)
Já používám pořád staré PC a 4:3" monitory.. a vyhovuje mi vzhled alá windows 2000 :D
Last edited by labeent on Sat Dec 10, 2011 2:41 pm, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:33 pm

Postby ferri on Mon Nov 28, 2011 8:44 pm

volani.webnode.cz wrote:
V gnomepanelu (gnome2) si můžeš také panely přesunout jak je libo :)

To viem. Ale sú to stále 2 panele. Osobne som veľmi konzervatívny užívateľ a zväčša ostávam pri defaultne nastavenom prostredí.
Proste nainštaluj a používaj.
Roky som fungoval na Mandrake/Mandriva KDE. Avšak Mandriva a aj Mageia je tam, kde je, skúsil som teda Mint.
A bol som veľmi príjemne prekvapený, ako perfektne je prispôsobené gnome v minte na jeden spodný panel. Paráda. Kodeky. Paráda. Wifi a mobilný internet bez problémov. Paráda.

Myslím si, že keby sa Gnome Shell a Unity prerobilo na používanie so spodným panelom, bolo by to úplne niekde inde.
Inak je overené, že spodný používateľský panel je ergonomickejší, keďže prirodzená poloha hlavy pred monitorom je mierne sklonená.
labeent
Level 2
Level 2

Re: Linux Mint 12 Czech - lokalizace

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 2:46 pm

Protože v jiném topicu byl obsažen dotaz ohledně problémů s lokalizací, přidávám svojí odpověď ohledně lokalizace.

Ahoj,
nevím, jestli jsem dobře pochopil, co přesně řešíte. Při instalaci Linuxu je dobré ( dobré, ale ne nutné ) být připojen k internetu. V průběhu instalace se pak stahnou aktualizace a právě jazyková podpora ( tím se mmj. inspiroval i MS a dnes při instalaci doporučuje zprovoznit net ). Pokud se Vám ovšem zprovoznit net nepodaří, nic se neděje, po instalaci máte sice počeštěný systém jen částečně, ale v okamžiku připojení si jazykovou podporu dotáhnete. Ideální je si předtím ještě doinstalovat programy, které potřebujete a pak dát onen upgrade jazykové podpory. Pak by mělo být vše dobře.

U Firefoxu a Thunderbirdu se mi ale stává, že po upgradu na novější verzi je tato jen anglicky.
To řeším návštěvou následujících stránek ( popisuji pro Firefox ):
http://www.mozilla.cz/stahnout/firefox/

Stáhnu si "Samostatný jazykový balíček" a ten nainstaluji do Firefoxu.

Bohužel, ale bývají Linuxové distribuce většinou pomalejší a na stránce bývá již modernější balíček, který nejde nainstalovat. To řeším tak, že si do prohlížeče zadám adresu
releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases
a pak vybráním správné verze dle aktuálně nainstalovaného prohlížeče pokračuji do adresy
.......win32/xpi/cs.xpi
.Pro pochopení celá adresa pro Firefox 8.01 je tedy:
releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/8.0.1/win32/xpi/cs.xpi

Tímto způsobem počeštím Firefox a mám vše bez problémů.

Stejně se postupuje i u Thunderbirdu, jen s tím rozdílem, že po najetí na správný odkaz se na něj nekliká LTM ( Firefox by se ho snažil nainstalovat pro sebe a vyhodil by chybu ), ale musí se kliknout PTM ( Pravé Tlačítko Myši ) a dát "Uložit odkaz jako" .Přejmenuji si CS.xpi na CS_Thunderbird_a_číslo.xpi ( abych se v tom vyznal ) a dám uložit. V Thunderbirdu pak dám správce doplňků, vyberu instalaci ze souboru a nainstaluju balíček. Po restartu aplikace je buď automaticky česky nebo skočím do stejného správce a tam dám CS balíček povolit a eng. vypnu. Po dalším restartu aplikace je již tato česky.

Snad Vám toto pomůže s Vaším problémem(y).
Last edited by labeent on Sat Feb 04, 2012 11:18 am, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Dec 10, 2011 3:00 pm

labeent wrote:Mint 12

Zdravím, chtěl bych sepsat pár postřehů. Testuji Mint12 x64 s rozhraním Mate.Jedná se o celkem svižný desktop, funguje také rozumně.Co mi zatím ještě dělá starosti je: Winstrom - nepřipojí se k datovému zdroji , Nautilus - při otevření NTFS disku spadne, mezitím disk připojí a po opětovném spuštění je vše ok.Občas zamrzne Free Rapid Downloader- FRD. Jinak jsem zatím nezaznamenal nějaký větší problém....

labeent

Jinak současný stav:

Po vydaných aktualizacích se má stav následovně ( v mém pc ).
Nautilus - vše odstraněno, již nepadá

Winstrom
- zatím jsem nezkoušel, jako možný problém bych viděl možnost příliš nových dtb.
Viz požadavky ( Vhodná Linuxová distribuce (DEB nebo RPM balíčky
Ubuntu či Kubuntu 7.10 a novější
Debian Lenny a novější
OpenSUSE 11 a novější
Fedora 9 a novější
Mandriva 2008 a novější
RedHat Enterprise Linux nebo CentOS
32-bitová i 64-bitová architektura

pro instalaci právo administrátora (root)
X-Window System (pouze pro klientskou instalaci)
PostgreSQL 8.3 a novější (není-li k dispozici, bude balík stažen z Internetu a doinstalován)
Sun Java JRE 6 (není-li k dispozici, bude balík stažen z Internetu a doinstalován). Na předchozím Mintu 10 jel Winstrom s PostgreSQL 8.4, kdežto po instalaci Mintu 12 se stahnul PostgreSQL 9.1, který ještě Winstrom nemusel znát. Pokud by to tak bylo, stačilo by v Synapticu dát nainstalovat PostgreSQL 8.4 a mělo by to šlapat ).

FRD
- problém s občasným zamrznutím přetrvává.Ještě mě napadlo, že by to mohlo mít souvislost s Winstromem - obě aplikace využívají Sun Java JRE 6.

Jinak jsem nějaký závažnější problém nezpozoroval.Pokud Vy ano, neváhejte jej zde prezentovat, snad se jej společně podaří vyřešit nebo alespoň budeme vědět, čeho se vyvarovat.
Last edited by labeent on Thu Feb 02, 2012 6:33 pm, edited 2 times in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby existpierre on Tue Dec 20, 2011 7:24 am

Dobry den,

Mam dotaz ku knome 3, preco, ked som si doplnil par shell extensions, nevidim teraz moj ucet a hodiny aj klavesnicu napravo hore? Nahradilo mi to bodkami, akokeby ta cas mala vyclenenu len urcitu plochu, tym padom skrati text.

Mam dva monitory, takze mi neskutocne chyba dalsi panel na druhom monitore, kde by bol zoznam otvorenych okien. Pri beznej praci mam pootvaranych vela okien a mat list len na jednom paneli, nerozdelene podla monitorov, mi pripada velmi neprehladne

Ako som tak brazdil netom, dozvedel som sa, ze pre upravu panela treba drzat alt + right click, no to je bez reakcie.

Inak musim pochvalit stabilitu a rychlost, vsetko slape svizne :)

Dakujem
existpierre
Level 1
Level 1

Postby labeent on Wed Jan 18, 2012 5:59 pm

labeent wrote:
labeent wrote:Mint 12

labeent

Jinak současný stav:

Po vydaných aktualizacích se má stav následovně ( v mém pc ).
Nautilus - vše odstraněno, již nepadá

Winstrom
- zatím jsem nezkoušel, jako možný problém bych viděl možnost příliš nových dtb.
Viz požadavky ( Vhodná Linuxová distribuce (DEB nebo RPM balíčky
Ubuntu či Kubuntu 7.10 a novější
Debian Lenny a novější
OpenSUSE 11 a novější
Fedora 9 a novější
Mandriva 2008 a novější
RedHat Enterprise Linux nebo CentOS
32-bitová i 64-bitová architektura

pro instalaci právo administrátora (root)
X-Window System (pouze pro klientskou instalaci)
PostgreSQL 8.3 a novější (není-li k dispozici, bude balík stažen z Internetu a doinstalován)
Sun Java JRE 6 (není-li k dispozici, bude balík stažen z Internetu a doinstalován). Na předchozím Mintu 10 jel Winstrom s PostgreSQL 8.4, kdežto po instalaci Mintu 12 se stahnul PostgreSQL 9.1, který ještě Winstrom nemusel znát. Pokud by to tak bylo, stačilo by v Synapticu dát nainstalovat PostgreSQL 8.4 a mělo by to šlapat ).

FRD
- problém s občasným zamrznutím přetrvává.Ještě mě napadlo, že by to mohlo mít souvislost s Winstromem - obě aplikace využívají Sun Java JRE 6.

Jinak jsem nějaký závažnější problém nezpozoroval.Pokud Vy ano, neváhejte jej zde prezentovat, snad se jej společně podaří vyřešit nebo alespoň budeme vědět, čeho se vyvarovat.

Winstrom v nové verzi pro 2012 jsem opětovně vyzkoušel a funguje - problém vyřešen.
FRD - stále přetrvává.

Update:
Po nainstalování JDK 7 z Oraclu již jede vše ok. Problém s FRD vyřešen.
V Mate je vše super, vyrazil jsem zkoušet Cinnamon - viz. níže ... :mrgreen:
Last edited by labeent on Thu Feb 02, 2012 6:35 pm, edited 1 time in total.
labeent
Level 2
Level 2

Re: Linux Mint 12 Czech - Cinnamon

Postby labeent on Thu Feb 02, 2012 6:17 pm

Ahoj,
provozuji Cinnamon na několika pc. Začnu s tím, že po nainstalování
Add Repo:
sudo add-apt-repository ppa:merlwiz79/cinnamon-ppa
sudo apt-get update

Install:
sudo apt-get install cinnamon

na pc s integrovanou grafikou Intel bylo vše ok.
Na mém hlavním pc to ale tak jednoduché nebylo. Po nainstalování Cinnamonu bylo vše ok, po klepnutí na menu se menu zobrazilo, ale všechno písmo se během mžiku přeplo do imitace digitální kamufláže některých moderních maskovacích uniforem. :D . To se ostatně dělo i v Gnome-shellu. Po odstranění ovladačů ATI a nainstalování nejnovější verze Catalystů
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Oneiric_Installation_Guide
a restartu naběhl Cinnamon a vše bylo ok. Gnome shell také běží ok.
Cinnamon se mi zalíbil a hned jsem si ho chtěl upravit k obrazu svému. Zjistil jsem tyto věci :
  1) Pokud dáváš spouštěče ( zástupce ) na panel, musíš je tam z menu poslat ( přes PTM - add to panel ) v pořadí, v jakém je chceš mít.
Nelze s nimi totiž potom pohybovat, jako to šlo v Gnome 2
 2) Nelze přes PTM zvolit možnost přidat na panel po klepnutí na něj , ale po klepnutí na spouštěč, který již na panelu je,
se dá toto menu zvolit a přidat si spouštěče dle libosti
 3) Nevím, jak přidat tlačítko pro vypnutí systému a vložit jej úplně vpravo nahoru na panel
 4) Cinnamon si nemohu obarvit, jak chci
 5) Cinnamon se dá doplnit rozšířeními - extensions

Brzy jsem ( vše samostudiem s minimální znalostí eng. ) zjistil, že si přeci jen dokážu Cinnamon obarvit. Jen to nejde v menu, ale musí se mu poskytnout hotové téma ( šikula si ho nejspíš dokáže udělat sám ). Stáhl jsem tedy pár témat a nakopíroval je do skryté složky .themes v domovském adresáři. V menu nastavení Cinnamonu ( od verze 1.2.0 je první ikonou na panelu po Menu ) si potom celý Cinnamon nastavíš:

1) Panel - Panel - zde nastavíš, jak chceš aby byl panel umístěn ( já zvolil oblíbenou klasiku dole i nahoře )
2) Calendar - Kalendář - nastavení kalendáře
3) Overview - Přehled
4) Themes - Témata ( zde si vybereš kýžený vzhled )
5) Effects - Efekty - volíš, jak se má grafika systému chovat
6) Applets - Aplety ( co chceš zobrazit jako aplet )
7) Extensions - Rozšíření ( jedno z kouzel Cinnamonu ) - vybereš, co chceš na panelu zobrazit za rozšíření ( počasí, možnost odpojení připojené jednotky apod.)

Zde jsem vybral vše, co jsem funkčně chtěl a vrhnul jsem se na výběr tématu ( skinu, vzhledu ). Jaké bylo mé překvapení, když po výběru se mi vykreslily dle tématu panely a menu, ale všechna okna tento vzhled obešla a zůstala šedá. Tak tomu bylo i v případě ostatních témat.
A pak se stalo to " kouzlo ". Objevil jsem a stáhnul vzhed Chocolate
http://gnome-look.org/content/show.php/ChocoLatte?content=147493

a nakopíroval ho do výše uvedené složky.
Vzhled se nastavuje také v menu Pokročilé nastavení. Zde se mi jako jediný nakopírovaný vzhled Cinnamonu objevila Čokoláda pro možnost nastavení oken. A ejhle všechna okna se zbarvila do podoby vzhledu. V tomto menu je ještě pár dalších nastavení, která si můžeš přizpůsobit dle svého uvážení.Pak skočíš do menu Nastavení Cinnamonu a nastavíš téma na to, které chceš ( jde zkombinovat okna v jednom a panely v druhém ).Poslední nastavení vzhledu je v nastavení - vzhled - tam si nastavíš tapetu plochy jakou chceš. To je možné i přes pravé tlačítko myši na ploše.

Protože mi to vrtalo hlavou, pokusil jsem se téma Čokolády porovnat s jinými a zjistit, co je rozdílné. To jsem provedl lehce v Gnome commanderu. Je to jednoduché. Kromě toho, že Čokoláda obsahuje složku pro Cinnamon, má také složky pro Gnome-shell, GTK 2, GTK 3, Metacity1 apod. Má také ve své základní složce Gnome shell template a ještě pár dalších věcí. Je tedy mnohem obsáhlejší a nejspíš těm ostatním něco chybí. Je také možné, že jsem měl ještě něco někde vytvořit, nebo je problém jen na mých pc? Nevím, důležité pro mne je, že Čokoláda funguje.

Cinnamon má také pěkná rozšíření. Pokud by jsi je chtěl používat, tak po spuštění Synapticu ( nebo správce softwaru ) si dej vyhledat Cinnamon. Stáhne se Ti seznam všeho, co s Cinnamonem souvisí. Tam si zvolíš rozšíření, o která máš zájem a nainstaluješ si je. Po nainstalování je musíš povolit v menu Nastavení Cinnamonu.
Pokud chceš používat rozšíření počasí ( velmi pěkné ), musíš nastavit kód své oblasti. To se dá vyhledat na internetu ale pozor, pod tímto kódem jsou asi tři systémy určování polohy. Musíš zjistit, který je ten správný. Mohu jen poradit, že hlavní město piva má svůj kód EZXX0010.

Po všech těchto akcích jsem s Cinnamonem velmi spokojený a používám a budu jej používat jako hlavní vzhled všech pc, o která se starám. Mírná nevýhoda je ta, že jak je nový, není ještě plně lokalizován ( ani nevím, jestli na tom již někdo z českých Linuxových guru dělá, ale doufám, že ano).

Pozor, protože vlevo nahoře je v Gnome nějaké to tlačítko na přepínání aktuálního okna NA SEZNAM OTEVŘENÝCH OKEN, občas se mi stávalo, že při klepnutí na menu jsem zajel moc vlevo a překlepnul se do tohoto zobrazovacího stavu. To jsem vyřešil tak, že jsem Menu přejmenoval na Mint menu a již nemusím zajíždět tak hodně vlevo.

Tento postup jsem Vám popsal z Linux Mint 12 x64. V Ubuntu by to mělo být totožné, nebo velmi podobné ...

Labeent
Last edited by labeent on Sat Feb 04, 2012 11:26 am, edited 2 times in total.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Thu Feb 02, 2012 6:32 pm

Tento miničlánek jsem prezentoval i na
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=61253.msg436662#msg436662
labeent
Level 2
Level 2

Postby rpet on Fri Feb 03, 2012 7:59 am

zajimave! btw: na jakem zeleze to jelo? pujde cinamon na starsi strojky??
rpet
Level 3
Level 3

Postby labeent on Fri Feb 03, 2012 7:14 pm

rpet wrote:zajimave! btw: na jakem zeleze to jelo? pujde cinamon na starsi strojky??

Ahoj,
myslím, že to pojede i na starším hw:

Hlavní pc: CPU Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz × 4 , RAM 4 GB DDR3 1066, GPU ATI Radeon HD 4800 Series ( 2x ) - CrossfireX , deska Asus P5Q3

NTB1 : CPU Celeron 1.5 Ghz, RAM 512 MB , GPU Intel vestavěná

NTB2: CPU Intel Core 2 2.00 GHz ( Centrino ) , RAM 2.99 GB, GPU Mobile Intel 945 GM express vestavěná

Dell stanice : CPU Intel Pentium 4 2.80 Ghz, RAM 2.0 GB DDR II , GPU Intel vestavěná

Dell stanice 2 : CPU Intel Celeron 3.00 Ghz, RAM 2.0 GB DDR II , GPU Intel vestavěná
labeent
Level 2
Level 2

Re: Linux Mint 12 Czech - Cinnamon

Postby labeent on Sat Feb 04, 2012 11:17 am

Update:
Ještě jsem objevil, že některé vzhledy mají napsáno, že se mají instalovat takto:
Extract the zip file to the themes directory  "~/.themes/" or "/usr/share/themes/".

I přes rozbalení do této složky je stav pořád stejný - mohu zvolit jen Čokoládu anebo DeLorean_noir.

Jinak některé vzhledy a applety a rozšíření jsou již ke stažení i ze stránek Cinnamonu :
http://cinnamon-spices.linuxmint.com/themes

http://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets

http://cinnamon-spices.linuxmint.com/extensions

Pokud je zde někdo zručný angličtinář a programátor, je tam i návod jak vytvořit vlastní applet.
Jestli se někdo takový najde, prosím o vytvoření appletu na vypnutí pc - umístění nejlépe max. vpravo.
Předem díky.
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Sat Feb 04, 2012 11:23 am

existpierre wrote:Dobry den,

Mam dotaz ku knome 3, preco, ked som si doplnil par shell extensions, nevidim teraz moj ucet a hodiny aj klavesnicu napravo hore? Nahradilo mi to bodkami, akokeby ta cas mala vyclenenu len urcitu plochu, tym padom skrati text.

Mam dva monitory, takze mi neskutocne chyba dalsi panel na druhom monitore, kde by bol zoznam otvorenych okien. Pri beznej praci mam pootvaranych vela okien a mat list len na jednom paneli, nerozdelene podla monitorov, mi pripada velmi neprehladne

Ako som tak brazdil netom, dozvedel som sa, ze pre upravu panela treba drzat alt + right click, no to je bez reakcie.

Inak musim pochvalit stabilitu a rychlost, vsetko slape svizne :)

Dakujem

Jinak po některých zkušenostech by to mohlo být i ovladačem grafiky. Pokud máš Ati tak 100%. Zde pomůže jen odinstalace starého ovladače a instalace nového:
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Oneiric_Installation_Guide

Uvádím schválně tento originální návod, protože podle přeloženého na ubuntu.cz mi to nešlo...
labeent
Level 2
Level 2

Linux Mint is funded by ads and donations.

Next

Return to Czech