Problém s instalací

Czech forums

Moderator: lubor

Problém s instalací

Postby houba on Sun Oct 02, 2011 9:39 am

Zdravím,
Mám problém s instalací Linux mintu 10 KDE. Po najetí se mi na monitoru udělají grafický chyby a pak se instalace sekne nebo se nepodaří vůbec spustit a sekne se to ještě dřív.. Setkal se s tím někdo nemáte nějaké řešení? Grafiku mám Nvidia 8400 GS.. Díky
houba
Level 1
Level 1

Linux Mint is funded by ads and donations.

Re: Problém s instalací

Postby Elisa on Thu Oct 20, 2011 9:15 am

To bude asi souviset s tim, ze si musis nejdriv nainstalovat nvidia driver.
Jen kontrolni otazka (nez najdu presne step-by-step info jak ten driver nainstalovat):

zkousel si Mint jen spustit, tedy z CD/DVD bez instalace jako Live CD? Jestli vse fungovalo ? ;)
Linux/Unix is about freedom, Windows about slavery.

md5 / sha1 check [how-to for NEWBIES] :idea:

Image
Score: 43 I have some hippie in me. Cool, man 8)
Take the elitemrp.net "Are you a Hippie?" Test
Elisa
Level 6
Level 6

Postby sw3D on Tue Feb 21, 2012 6:36 am

Zdravím, mám stejný problem jako kolega, udělal jsem bootovací flash disk přes LinuxLive, když se verze kontroluje tak se objeví linux is not in compatibilitti .However, Linixlive USB creator will try to use same install parameters as for Linux mint 12 bla bla
ale kontrolka svítí zeleně, zkusil jsem i přes tento program stahnout doporučenou verzi ale stahla mi 32 bit i když mám 64, na problém s ovladačem grafiky bych to neviděl menu u 32bit mi naběhlo normálně ale u instalace opět zamrznul.
sw3D
Level 1
Level 1

Postby sw3D on Tue Feb 21, 2012 8:07 am

Tak jsem zkoušel vytvořit bootovací flash přes unetbootin a ten samý problem , když jsem zadal po slepu první volbu tak se chvíli nic nedělo akorát naskočila černá obrazovka tak jsem zmačkl pár kláves a naskočilo

(225.453435)SQUASHFS error: Squashfs_read_data failed to read block 0x7068e45
(225.453435)SQUASHFS error: Unable to read fragment cache entry (7068e45)
(225.453435)SQUASHFS error: Unable to read page, block 7068e45, size 862d

při druhé volbě mi naskočil terminál a při třetí mi vyjelo:

Check finished: no errors found

Press any key to reboot your system

Tak nevím kde je chyba instalační dvd jsem stahoval z oficiálních stránek a stahoval jsem to vícekrát takže si myslím že instalačkou to nebude.Prosím o pomoc :)
sw3D
Level 1
Level 1

Postby sw3D on Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Tak jsem zkusil instalační usb na druhý notebook a tam vše proběhlo ok, pak jsem to zkusil opět na ten první a problem v menu stále stejný jen mi po odkliknutí první kolonky naběhl live ale nemohl jsem se připojit na wifi, což mi na druhém šlo, tak jsem dal install a v průběhu instalace balíku Grub2 nastala chyba (Balík grub-efi se nepodařilo nainstalovat do /target/. bez zavaděče se nepodaří instalovaný systém zavést.)

Prosím komunikujte někdo se mnou.
sw3D
Level 1
Level 1

Postby rpet on Thu Feb 23, 2012 7:35 am

hod to na ubuntu forum.
rpet
Level 3
Level 3

Postby jimice on Thu Feb 23, 2012 8:12 am

Pánové, rád bych i poradil, ale když nenapíšete o jaký hardware se jedná, tedy přesný typ notebooku (alespoň), tak z křišťálové koule ,,, bohužel neumím
jimice
Level 1
Level 1

Postby sw3D on Sat Feb 25, 2012 9:08 am

Mám netbook http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-s205- ... 280339.htm .Ten grafickej problem je asi vyresenej udelal jsem si multiboot flash pres yumi takze instalace mi probehne v klidu akorat ta wifina tam nefunguje ale po restartu mi zamrzne pc pri moznosti spusteni biosu.Jinak jsem tam zkousel dat i opensuse a ten mi nesel ani nainstalovat to se seklo hned po odkliknuti volby install jinak pred mintem jsem tam mel mandrivu, ta mi fungovala akorat nerozpoznavala windows vedle kdyz jsem mel dualboot tak pri vyberu windows mi to hodilo nejakou chybu.
sw3D
Level 1
Level 1

Postby jimice on Tue Feb 28, 2012 8:45 am

K IdeaPad S205 - s instalací LM nebo Ubuntu si užijete asi dost legrace, ntb totiž nemá BIOS, ale UEFI, a máte-li k tomu ještě použitý disk WD Green s Advanced Format, je o zábavu postaráno. Nicméně zkuste:
1. při instalaci rozdělit disk ručně na /,/home, swap a nepokoušejte se o zarovnávání - disk má totiž sektory 4 kB, ale navenek se tváří jako 512 B díky firmware
2. použijte místo grubu2 grub-efi, event. starý grub1
3. Pokud se Vám nebude dařit, zkuste Fedoru
-přeji příjemnou zábavu :D
jimice
Level 1
Level 1

Linux Mint is funded by ads and donations.

Return to Czech