Camera not detected.

Questions about hardware and drivers
Forum rules
Before you post please read how to get help

Important information

Camera not detected.

Postby newfie on Tue Sep 21, 2010 8:32 pm

Hey guys, I'm having an issue with my "Canon PowerShot SX120 IS" camera on LMDE. When I had Ubuntu, Mint 9 and Sabayon, the camera would instantly be detected and mount.

If I were to use Ubuntu, I'd plug the camera in via USB port and turn it on. That would bring up a window asking me to import to F-Spot. On LMDE, I plug it in but when I turn it on, the camera just turns on as normal.

It's not a big issue yet, but in time it will be required. I really don't want to need to dual boot/virtualize/get rid of LMDE. I love this distro :)
User avatar
newfie
Level 2
Level 2
 
Posts: 92
Joined: Fri Nov 20, 2009 2:47 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Camera not detected.

Postby jaybird_62613 on Sat Oct 09, 2010 1:17 pm

I'm having the same issues with my camera. Have you found a solution yet?

I solved my problem. I simply added myself to the plugdev group. :D
jaybird_62613
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sat Oct 09, 2010 1:15 pm

Re: Camera not detected.

Postby Berkah on Sat Mar 10, 2012 6:23 am

didn't work with mine on LMDE :?
User avatar
Berkah
Level 2
Level 2
 
Posts: 69
Joined: Thu Dec 10, 2009 6:04 am

Re: Camera not detected.

Postby mingle on Wed Sep 26, 2012 5:27 am

Same with me and my Canon IXUS 400...

Plug-in, switch-on (in playback mode), but LM doesn't react at all...

Any clues?

Mike.
User avatar
mingle
Level 1
Level 1
 
Posts: 36
Joined: Thu May 24, 2012 9:58 pm

Re: Camera not detected.

Postby Flemur on Wed Sep 26, 2012 9:58 am

I had this problem on an Arch install; here's what I learned ( not much!):
- sometimes pcmanfm would "see" sd cards when thunar didn't; neither saw the camera. Perhaps try both.
- when nothing saw the camera, check out gphoto:
# gphoto2 --list-ports
# gphoto2 --auto-detect # shows USB address that needs to be e.g. "chmod o+w /dev/bus/usb/001/003"
# gphoto2 --summary
# gphoto2 --list-files
# gphoto2 --get-all-files

So I used these two:

$ gphoto2 --list-files (show all files on the camera (in all directories).
$ gphoto2 --get-all-files (copy all the files to current directory)

It's primitive but might work if nothing else does.
Mint 17.1/fluxbox/pulse-less - Debian 8/fluxbox/pulse-less - Ubuntu 15.04/fluxbox/pulse-less
Please edit your original post title to include [SOLVED] if/when it is solved!
User avatar
Flemur
Level 7
Level 7
 
Posts: 1736
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm
Location: Desert


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests