Stránky o Mintu v CZ

Czech forums

Moderator: lubor

Stránky o Mintu v CZ

Postby labeent on Sun Mar 25, 2012 8:29 pm

Takovou větší recenzi Cinnamonu s popisem instalace, foty a vysvětlením problémů jsem připravil zde:

Code: Select all
http://mint.petatricatnici.eu/

Doufám, že Vám to pomůže.

Zároveň Vám tímto dávám na vědomí, že jsem spustil tyto stránky a chtěl bych na nich prezentovat některé rady ohledně systému
Linux Mint. Vaše zapojení je vítané. Stránky ještě nejsou 100%, proto jsem ještě nespustil žádné registrace apod., ale můžete zde již navrhovat řešení problémů, které by bylo dobré na nich zobrazit.

Labeent
labeent
Level 2
Level 2

Linux Mint is funded by ads and donations.

Re: Stránky o Mintu v CZ

Postby Luban on Mon Mar 26, 2012 6:37 am

Škoda toho tříštění sil :( .
viewtopic.php?f=154&t=91571
Luban
Level 1
Level 1

Postby rpet on Mon Mar 26, 2012 5:57 pm

souhlas, sili mintu by se mely spojovat, ne tristit... tim spis, kdyz artisteer z toho udelal ponekud pomijivou atrakci... :shock:
rpet
Level 3
Level 3

Postby labeent on Mon Mar 26, 2012 7:19 pm

rpet wrote:souhlas, sili mintu by se mely spojovat, ne tristit... tim spis, kdyz artisteer z toho udelal ponekud pomijivou atrakci... :shock:

Aby se to tolik netříštilo přidal jsem odkaz na stránky.Také veškeré odkazy na fóra, download apod. jsou dělány jako odkazy na hlavní stránky.

Do recenze Cinnamonu dodány nové lepší fotky + rozšířeno.

Tvoji reakci ohledně Artisteeru nechápu. Mně se to na všech pc zobrazuje dobře ( menší rozlišení než 1024x768 nepoužívám) a pokud myslíš softwarovou čistotu, je to sice uzavřený software, ale já ho mám oficiálně koupený, takže žádný problém nevidím. Jinak smáznout ho ze zápatí je to nejmenší ...
labeent
Level 2
Level 2

Postby rpet on Tue Mar 27, 2012 3:49 pm

labeent wrote:Mně se to na všech pc zobrazuje dobře ( menší rozlišení než 1024x768 nepoužívám)...

jiste, to chapu. ale nekteri z nas stale pouzivaji notebooky a netbooky (treba na cestach za klienty). a tam uz to je rozsypane... neslo by tam nastavit na tvrdo v css 'margin-left:auto;' a 'margin-right:auto;' ? mozna by to pomohlo. a nebo riznout do sablony a zmenit to natvrdo?

urcite by to pak vypadalo lip i na nasich mensich bratrech :wink:
rpet
Level 3
Level 3

Postby labeent on Fri Mar 30, 2012 4:49 pm

rpet wrote:
labeent wrote:Mně se to na všech pc zobrazuje dobře ( menší rozlišení než 1024x768 nepoužívám)...

jiste, to chapu. ale nekteri z nas stale pouzivaji notebooky a netbooky (treba na cestach za klienty). a tam uz to je rozsypane... neslo by tam nastavit na tvrdo v css 'margin-left:auto;' a 'margin-right:auto;' ? mozna by to pomohlo. a nebo riznout do sablony a zmenit to natvrdo?

urcite by to pak vypadalo lip i na nasich mensich bratrech :wink:

Až bude chvilka tak se pokusím. Jaké používáš rozlišení na ntb / netbk ? Jen pro představu. Nemohl by jsi mi připojit fotku, jak to máš rozsypané?
Díky
labeent
Level 2
Level 2

Postby rpet on Sun Apr 01, 2012 5:16 pm

na obou pracovnich ibm t40 mam 1240x768, na screenu je videt, ze se malinko hnul header, a malinko je posunute left menu...

Image
rpet
Level 3
Level 3

Postby labeent on Mon Apr 02, 2012 7:05 pm

rpet wrote:na obou pracovnich ibm t40 mam 1240x768, na screenu je videt, ze se malinko hnul header, a malinko je posunute left menu...

Tak to zkusím zatím narychlo vyřešit přejmenováním Překladače a zbytek až bude čas se v tom rýpat ...
labeent
Level 2
Level 2

Postby labeent on Mon Apr 02, 2012 7:29 pm

labeent wrote:Tak to zkusím zatím narychlo vyřešit přejmenováním Překladače a zbytek až bude čas se v tom rýpat ...

Tak co prozatím takhle?
labeent
Level 2
Level 2

Postby rpet on Tue Apr 03, 2012 7:17 am

a hned to vypada lip ;)
rpet
Level 3
Level 3

Postby majsterkoo on Tue Apr 03, 2012 1:28 pm

Fajn, aktivita českých uživatelů se nám konečně hromadí :lol: . Já bych tedy dodal, že by bylo vhodné koupit doménu linuxmint.cz a to včetně webhostingu (doménu jsem ochotný koupit a webhosting obstarat). Pokud ti, kteří si tady dělají ty stránky souhlasili, můžeme se na to vrhnout, mohli by se udělat i subdomény, kde by si blogovali to svoje...Možná by bylo i dobré, pokud linuxmint.com používá wordpress, či něco podobného, tak si vyprosit jejich šablonu a tu kompletně přeložit..., popřípadně někde sehnat nějakou zelenou, mintovou šablonu někde jinde... 8)

// Později by jsme mohli i udělat komunitní verzi, která by byla od samého začátku plně lokalizována včetně video návodu na instalaci - v českém jazyce :wink:
majsterkoo
Level 2
Level 2

Postby labeent on Tue Apr 03, 2012 3:58 pm

majsterkoo wrote:Fajn, aktivita českých uživatelů se nám konečně hromadí :lol: . Já bych tedy dodal, že by bylo vhodné koupit doménu linuxmint.cz a to včetně webhostingu (doménu jsem ochotný koupit a webhosting obstarat). Pokud ti, kteří si tady dělají ty stránky souhlasili, můžeme se na to vrhnout, mohli by se udělat i subdomény, kde by si blogovali to svoje...Možná by bylo i dobré, pokud linuxmint.com používá wordpress, či něco podobného, tak si vyprosit jejich šablonu a tu kompletně přeložit..., popřípadně někde sehnat nějakou zelenou, mintovou šablonu někde jinde... 8)

// Později by jsme mohli i udělat komunitní verzi, která by byla od samého začátku plně lokalizována včetně video návodu na instalaci - v českém jazyce :wink:

Proti doméně nic nemám. Raději bych ale Joomlu. Šablonu bych raději udělal vlastní českou. V Artisteeru mohu zdarma vytvořit šablonu dle přání - mám ho oficiálně koupený. Sice se mi naprosto sobecky to moje grafické vybarvení líbí nejvíc a zapracoval bych spíše na logu, ale pokud by se chtělo, je možno těch šablon udělat i víc... Jen nevím, jestli by šly lehce měnit dle uživatele.
labeent
Level 2
Level 2

Postby majsterkoo on Wed Apr 04, 2012 4:15 am

Já jsem po nějakou modernější šablonu, aby to praštilo do oka i mladou populaci...
majsterkoo
Level 2
Level 2

Postby majsterkoo on Thu Apr 05, 2012 3:42 pm

Dneska jsem založit facebook stránku - komunitu, linuxmint cz https://www.facebook.com/LinuxMintCz. Doufám, že to nikomu zde vadit nebude a jsem pro, aby někdo, kdo má v merku twitter založit i tam něco takového... Zítra koupím doménu českého LinuxMintu a mělo by se začít konat :wink:
majsterkoo
Level 2
Level 2

Postby rpet on Fri Apr 06, 2012 7:24 pm

ok, pokud budete pro, nabizim ZDARMA unlimited hosting na nasem VPS. a ujistuju vas, ze budete VELMI spokojeni :mrgreen: jedinou podminkou by byla mala, nicotna zminak ve footeru ve zneni 'our page runs @ Complete Internet Solutions Services Ltd.' nic vic nezadam :wink:
rpet
Level 3
Level 3

Postby rpet on Fri Apr 06, 2012 7:26 pm

majsterkoo wrote:Dneska jsem založit facebook stránku - komunitu, linuxmint cz https://www.facebook.com/LinuxMintCz. Doufám, že to nikomu zde vadit nebude a jsem pro, aby někdo, kdo má v merku twitter založit i tam něco takového... Zítra koupím doménu českého LinuxMintu a mělo by se začít konat :wink:

proc tak spechas?? ne kazdy se tu mota deset hodin denne. obcas i pracujeme. vzhledem k tomu, ze registrujeme domeny z celeho sveta, muzu ji nejspis poridit za velmi malou cenu. no vlastne bych vam ji mohl dat taky zadarmo, kdyz uz...
rpet
Level 3
Level 3

Postby rpet on Fri Apr 06, 2012 7:30 pm

domain: linuxmint.cz
roid: D0001023053-CZ
registrant: INETCZ-KGU3MT-42260
nsset: FORPSI
registrar: REG-INTERNET-CZ
first registrar: REG-INTERNET-CZ
status: ok
registered: 2007-12-04T10:40:04+01:00
expire: 2012-12-04

---

tak to asi neklapne
rpet
Level 3
Level 3

Postby rpet on Fri Apr 06, 2012 7:34 pm

zaregistroval jsem domenu 'linux-mint.cz'. pripravim na ni hosting. pokud bude mit nekdo zajem na tom delat, at se mi ozve na

mail support@comp-support.eu

domena je regostrovana na rok. kdyz to poslape, prodlouzime ji. pokud ne, nechame ji padnout. hosting bude pripraveny v prubehu zitrejsiho dopoledne.

have a nice day from UK :wink:
rpet
Level 3
Level 3

Postby rpet on Fri Apr 06, 2012 7:45 pm

boze, uplne jste me nakazili tou aktivitou :lol:

takze hosting uz je nastavenej, dns zaznamy taky, ted uz cekam jen na zaregistrovani rference zaznamu domeny k nam. takze behem zitrka bude domena ziva.

doufam, ze se mi do tydne nekdo ozve jako spravce stranek, abych mu mohl nastavit pristupy...
rpet
Level 3
Level 3

Postby majsterkoo on Sun Apr 08, 2012 11:27 am

fajn, ozval jsem se, snad ten email došel v pořádku... :D

To by mě zajímalo, kdo obsadil linuxmint.cz...
majsterkoo
Level 2
Level 2

Linux Mint is funded by ads and donations.

Next

Return to Czech