200 GB
500 GB
Díky za rady, nerad bych přišel o všechna svá data...
Moderator: lubor

Prochy20 wrote:Zdravím, zkouším Linux a mám dotaz ohledně rozdělení disku. Mám jeden "oddíl" 200 GB v / a pak v /home další oddíl jako datovej 500 GB + 16 GB Swap. A mě zajímá jestli takhle jak to mám, tak když se mi zhroutí systém, jestli ty data na tom 500 GB oddíle budou zachráněna... Mate mě to, že v My Computer mám jen jeden disk "File System" ten má těch 200 GB a když ho rozkliknu tak v něm má složka Home těch 500 GB... viz obr.
rpet wrote:zalezi na tom, co by se melo zhroutit.
pokud zhavaruje disk fyzicky, pak to muze znamenat totalni ztratu dat (a nebo bude jejich obnova dost narocnym procesem), pri cemz bude fakt jedno, na ktere partition byla ulozena.
pokud ovsem dojde k poskozeni pouze urciteho oddilu, paklze data pomerne snadno zachranit pres Live CD jakekoliv distribuce linuxu, pripadne lze pouzit spoustu dalsiho software, ktery je k tomuto specielne urcen.
takze tvuj dotaz by si zaslouzil jeste trosku specifikace, jakou pohromu mas v umyslu predpokladat

volani.webnode.cz wrote:Nejlepší by možná bylo disk nedělit na oddíly vůbec.
Protože pak na jednom dojde místo a na zbytku ještě je
Jak se dělá swap do souboru v linuxu? (například kvůli hybernaci) nejlíp s pevnou velikostí, kvůli omezení fragmentace.

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests