Pardon, omlouvám se, je to LMDE, já jsem si spletl zkratku.
Pokud zvolím gnome classic, získá to vzhled podobný starým ubuntu (starým - např. 10.4...), takový ten panel nahoře a dvě rozbalovací nabídky. Můžu dát screen pokud chcete.
Jak jsem psal, celý systém se rozhodil a je teď nepoužitelný - nejen že práce v pracovním prostředí je hrozná (vymýšleli to pro děti nebo nevím, jako by je nenapadlo, že to někdo bude také skutečně používat), ale nefungují ani různé olvadače a utility, které fungovaly. Nefunguje správně network manager (nepřipojuje mě k preferované síti), nefunguje gpointing-device-settings (je to thinkpad), nefunguje tiskárna - a to jsou věci, na které jsem narazil po deseti minutách. Nechci si ani domýšlet co všechno je špatně v útrobách systému. V tomhle stavu je to pro mě teď nepoužitelné. Pokud existuje možnost vrátit zpět předchozí stav, poraďte mi prosím, jak se to dělá.
Je pro mě nepochopitelné, pokud se vývojáři mintu snaží (snažili) o funkční systém v kterém bylo snadné cokoliv udělat (windowsáci kolikrát koukali

) a teď to takhle zmrší nepovedenou aktualizací. Ztratí takhle důvěru uživatelů, to si myslím že je v rámci linuxových distribucí ta nejzásadnější věc...
Mám tento víkend práci na cca 15 hodin a naštěstí mám druhý počítač, jinak bych teď byl odepsaný.
EDIT: napadá mě: <strike>co se stane, když smažu skryté složky z domovské složky? systém by si mohl vyrobit novou, správnou konfiguraci, ne..?</strike>
tak ne, to nepomáhá...