LMDE 201204 doesn't boot on GTX 550 Ti

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read how to get help

LMDE 201204 doesn't boot on GTX 550 Ti

Postby Demeter on Tue May 01, 2012 10:54 am

So, can't boot DVD with that hardware (GTX 550 Ti)
I think it is problem with noveau driver....

Can somebody help to resolve this?
User avatar
Demeter
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 23, 2011 4:10 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE 201204 doesn't boot on GTX 550 Ti

Postby dwainehead on Tue May 01, 2012 10:30 pm

Nope!

Unfortunately I have the same hardware and since LMDE 201012 the recipe to make a GTX 550TI boot has been lost, all version of pure Debian will boot it fine, anything that fall close to the "buntu" tree fails. I"m currently using LMDE UP3 which I installed on another computer and swapped HD, unfortunately this doesn't work for the latest 201204.
LMDE x64 20120409 UP5 AMD FX 4100 x4 3.6gHz Gigabyte GA-970A-UD3 16g Corsair Vengeance PC1600 Hitachi 750gig sata 3 EVGA Geforce 550Ti 1g kernel 3.2.0-3
User avatar
dwainehead
Level 2
Level 2
 
Posts: 56
Joined: Tue Jan 10, 2012 2:03 pm

Re: LMDE 201204 doesn't boot on GTX 550 Ti

Postby Demeter on Wed May 02, 2012 9:23 am

If upgrade from UP3 to UP4 - it will not work with GTX 550Ti too?
User avatar
Demeter
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Tue Aug 23, 2011 4:10 am

Re: LMDE 201204 doesn't boot on GTX 550 Ti

Postby dwainehead on Thu May 10, 2012 9:45 am

I finally figured it out, for the livecd & install

1. hit enter to get the grub menu
2. at the grub menu hit tab to edit the normal boot
3. find this line: /boot/vmlinuz-3.0.0-1-amd64 root=UUID=1ba6258a-9b0e-4081-9822-73f5c41d52a6 ro quiet
4. at the end add: acpi=off noapic
5. the line should now look like this:
Code: Select all
/boot/vmlinuz-3.0.0-1-amd64 root=UUID=1ba6258a-9b0e-4081-9822-73f5c41d52a6 ro  quiet acpi=off noacpi

6. now booth the system

It may complain during boot about video modes and not look correct, but just accept what ever options it has by default and it will now boot. Go ahead and install, then you'll need to do this again once installed to boot the system.

After your got it install used the nvidia drivers install guide listed here [url]/viewtopic.php?f=191&t=82424[/url] to install the nvidia drivers.

good luck!
LMDE x64 20120409 UP5 AMD FX 4100 x4 3.6gHz Gigabyte GA-970A-UD3 16g Corsair Vengeance PC1600 Hitachi 750gig sata 3 EVGA Geforce 550Ti 1g kernel 3.2.0-3
User avatar
dwainehead
Level 2
Level 2
 
Posts: 56
Joined: Tue Jan 10, 2012 2:03 pm


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests