Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mister_playb on Tue May 15, 2012 12:44 am

Hi,

I use LMDE with Cinnamon 1.4, and have a HP ProBook 4530s. The Laptop is 1 month old. In windows the battery shows 100%, but in Cinnamon 95% all the time. Not a big big deal but its still a bug. Thanks.
Attachments
Screenshot.png
Screenshot.png (311.73 KiB) Viewed 1212 times
mister_playb
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Mon Feb 27, 2012 4:33 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby irianx on Tue May 15, 2012 2:54 pm

Hi,

sorry my silly question, but why does you battery ALWAYS show 95% btw. in window 100%? Is it an "endless battery" :-)

Now in real: a battery has a "design capacity" a "full loaded capacity". E.g. the "full loaded capacity" shrinks in case of battery gets older. Maybe win is using "max full loaded capacity" as 100% while LMDE is using "desing capacity" as 100%. You can check this values at the power manager statistic.

Nice greetings.
newest LMDE at asus eeepc901, stable LMDE at eeepc1215b (AMD APU), debian at server
irianx
Level 1
Level 1
 
Posts: 14
Joined: Tue Apr 17, 2012 4:18 pm

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mister_playb on Tue May 15, 2012 4:15 pm

The laptop is new, just one month old, so its not a problem with my laptop. I re-installed LMDE and now it shows 94% all the time. I dont think that my battery got 1% older just one 1 hour later. This is bug in Cinnamon. Windows 7 says 100%, Ubuntu 11.04 says 100%, LMDE with cinnamon 94%.
mister_playb
Level 1
Level 1
 
Posts: 22
Joined: Mon Feb 27, 2012 4:33 pm

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mellowchuck123 on Mon Jul 29, 2013 3:08 pm

Sorry to revive an old thread, but I've googled pages of this and looked for a bug report and have not found one. I am having the exact same issue as mister_playb. I'm running a 6-month-old laptop, Ubuntu shows 100%, other DE's show 100%, and Windows 7 & 8 show 100% on full battery.

Anyone shed some light on this bug?
mellowchuck123
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Tue Jun 12, 2012 11:54 am

Re: Battery Icon Bug in Cinnamon 1.4

Postby mellowchuck123 on Mon Jul 29, 2013 3:21 pm

Also, it's not just cinnamon in LMDE. I also have this bug in the newest Linux Mint 15 64-Bit.
mellowchuck123
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Tue Jun 12, 2012 11:54 am


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests