rpet wrote:mam takovy nejansy tuseni, ze na tech tvych strankach porusujes autorska prava... dali ti provozovatele oficialnich stranek LM souhlas s prebiranim meterialu bez uvedeni zdroje a autora??
misto kopirovani jiz vydaneho by jsi se mohl zapojit do tvorby naseho "vlastniho"

Kde jsem co přebral?
Myslíš to logo toho tučňáka?
U té holky dole v FAQ jsem druh licence CC uvedl hned jak jsem jí tam šoupl.
U toho tučňáka byla na 99% licence GNU GPL.
Nevím jak se to má uvádět, poradíš mi?
Nikdy jsem na tyhle právnický věci nebyl...
Nebo myslíš něco jiného? Co?
RSS zdroje jsou snad legál (některé odkazy tam přidávám "ručně" sám přes záložkovací službu).
Pokud "naše vlastní" budeš chtít dát ke mě (nám) tak se bránit nebudu
Zatím jsem neměl pocit že by někdo z tohodle fora "něco vážnějšího" dělal co se textů nebo grafiky týká (jeslti jsem se někoho dotkl, tak se mu omlouvám).
A máme svolení dávat mintí věci na ubuntá wiki (pokdu nebudeme dělat "bordel" - ideálně doplnit v čem se to od ubutnu liší..).
Překládat nemůžu, protože neumím anglicky.
A mint teď nepoužívám, takže o něm těžko můžu psát.
Ale brzo budu instalovat buď mint nebo xubuntu k sobě a možná i do jedné učebny (to pak bude asi o čem psát až se ze mě bude kouřit

)

Obrázek má licenci:
CC BY-SA 3.0 zdrojTeď koukám že ani ten úvodní obr. nemá uvedenou licenci..
Původně jsem jí tam uváděl přímo malým fontem přímo do obr, ale jak jsem to upravoval tak se někam poděla do háje

Asi jí uvedu někam do patičky, snad to bude stačit. - každopádně všechny obrázky které jsem použil se dají stáhnotu, používat a volně šířit a jsou z těchto stránek:
http://linuxmint-art.org/ a další podmínky šíření jsou tam uvedené také (u těch cc to je uveďte autora, zachovejte licenci a pak tu a tam něco dalšího vyjímečně

. U toho GNU GPL nevím jak to je když tu licenci má obr. poradíte mi někdo, stačí uvést tu licenci a tím to hasne? "snad mě nechcete donutit, abych to četl nedej bože tomu rozuměl?").
Já jsem kdysi GNU GPL četl, ale prostě nejsem právník a pamatuju si z toho celkem prd..
Vím jen že na svobodný SW se vztahují ty 4 základní práva atd..
Jo a zajímavý postřech.
Dřív žáci, kteří tiskli třeba text z wikipedie pod licencí GFDL či FDL porušovali licenci (autorský zákon), protože k pář řádkům textu nepřikládali celou licenci, která byla delší než samotné dílo, nemluvě o tom, že obrázeky často podléhali ještě jiné licenci než text..
Ty CC licence tomu dost pomohli.. ( šetří to inkoust a papír

).