Mint Maya jumittaa

Tukifoorumi suomenkielisille käyttäjille
Forum rules
Topics in this forum are automatically closed 6 months after creation.
Locked
Sasos

Mint Maya jumittaa

Post by Sasos »

Hei!

Päätin vihdoin ja viimein kokeilla linuxia, monen monen Windows vuoden jälkeen. Kaikki on muuten hienosti, mutta Linuxi tykkää jumitella satunnaisesti. Ei väliä onko jokin peli päällä, selaanko nettiä tjs. kone vain jumittaa. Mitkään näppäinkomennot ei toimi, hiirikään ei liiku. Ainut vaihtoehto on ollut painaa koneesta nappi pohjaan virran sammuttamiseksi. Päivitykset on ajan tasalla (näytönohjain ja muut härpäkkeet). Kernelin päivitin uusimpaan, muttei auta.

Onko tähän jotain ratkaisua?
Kiitos.
Last edited by LockBot on Wed Dec 28, 2022 7:16 am, edited 1 time in total.
Reason: Topic automatically closed 6 months after creation. New replies are no longer allowed.
martti

Re: Mint Maya jumittaa

Post by martti »

Tervehdys,
Minullakin, mint-13-maya. Logitech peukalopallo-hiiri jumittuu, silloin tällöin? <USB-palikka irti ja takaisin. taas toimii.
Toinen Logitech- langaton laser-hiiri, on toiminut kokoajan. (molemmat on käytössä)
oh1xe

Re: Mint Maya jumittaa

Post by oh1xe »

No just. Boottasin juuri DVD:lta Mayan, koska Ubuntu 12.04 jumiutuu myos 5/10 minuutin valein, niin etta virtanappi on ainoa mika toimii.
Logitechkin langatonta hiirta ja nappisvikaa tarjotaan Ubuntu foorumilla viaksi. Joillakin hiiren irroitus korjaa asian. Omissa koneissa ei.
Saa nahda jumittaako tama Maya tassa koneessa...
oobetimer

Re: Mint Maya jumittaa

Post by oobetimer »

Sellainen huomio vain, että jos koneen liitännöissä (usb, ps/2, mitä niitä sitten lieneekään?) on jotain fyysistä ongelmaa, eli koketushäiriöitä, ne saattavat aiheuttaa jumitttamista. Vastaavia ilmiöitä voi esiintyä viallisten CD/DVD asemien kanssa silloin kun niihin laitetaan levy sisälle.

Monissa uusissa linuxeissa olevat indeksointiohjelmat aiheuttavat hetkellisiä prossunkäyttöpiikkejä, joten ainakin minä poistan koneesta alkajaisiksi apt-xapian-index paketin.
Pehko
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Mon May 21, 2012 10:19 am

Re: Mint Maya jumittaa

Post by Pehko »

Moi.
Itselläni ollut Liisan (oli asennettuna n. 2kk toimien moitteetta) jälkeen Maya n. 24h ja jummittanut kerran. Koneessa ei ollut mitään asennettuna portteihin, teki tempun heti kun olin saanut näytönohjaimen(Nvidia GT 520M) ajurit toimimaan, cinnamon valikon esiin ja painoin Operan kuvaketta ensimmäistä kertaa. Ei auttanut mikään muu kun pakkosammutus.

Aiheesta on piiiitkä keskustelu (solved) "lontooksi", jos sitä ymmärtää, saattaa löytyä jotain: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=103054

Itse en kerinnyt kuin vilkaisemaan koska oma ei ole jumittanut toistamiseen (Vielä?)
Sasos

Re: Mint Maya jumittaa

Post by Sasos »

Asia ratkastu, kovalevy oli paskana. Harmi vaan, nyt jouduin vaihtamaan rikkinäisen 500gb:n kovalevyn 150gb:n kovalevyyn... Nyt toimii kuin unelma, jokaisessa kodin tietokoneessa on nyt Mint Maya, paitsi peli tietokoneessa. Ehkä siihenki joskus tulevaisuudessa tulee jonkinlainen Linux...

Kokeilin muuten kytkeä yhden XP-tietokoneen telkkariin kiinni. Kuva häviää heti kun musta xp:n latausikkuna lähtee näkyvistä. Linux korjasi tämänkin ongelman, nyt voin käyttää telkkaria myös tietokoneen näyttönä ;)
Locked

Return to “Suomi - Finnish”