Authentication Failure on new LMDE installation

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read this

Authentication Failure on new LMDE installation

Postby kanaduhh on Fri Jul 06, 2012 3:20 am

I just installed a new install on a laptop that is using an Intel 4965 wireless controller and I am having an odd issue that I haven't been able to get alot of information about from googling. I have installed firmware-iwlwifi and wireless-tools as well. The issue I am having is that when I put in my wireless password (that I know is correct) I get an authentication failure as if I did not put in the password. The router is using a WPA2 encryption with no MAC address filtering or anything like that.
I appreciate your time to answer this and apologize if I haven't given enough information.
kanaduhh
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 06, 2012 3:08 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Authentication Failure on new LMDE installation

Postby Oscar799 on Fri Jul 06, 2012 12:01 pm

Moved here by moderator
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789
User avatar
Oscar799
Level 18
Level 18
 
Posts: 8892
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom

Re: Authentication Failure on new LMDE installation

Postby Sonsum on Fri Jul 06, 2012 8:06 pm

I don't believe you need firmware-iwlwifi, since http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=18233 seems to indicate that it's included in the kernel since 2.6.23

Perhaps this page can be of assistance? I'm not sure what Desktop Environment you're using http://wiki.debian.org/WiFi/HowToUse
Sonsum
Level 3
Level 3
 
Posts: 111
Joined: Fri Jun 24, 2011 9:03 pm


Return to Wireless

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests